NFT satış hacimlerindeki artış devam edecek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kasım ayına kadar geçen haftalarda, nonfungible token (NFT) haftalık satış verileri istikrarlı bir artış gösterdi. Hacim şu anda 2021 yılındaki zirvesinden uzak olsa da sektördeki yöneticiler, yükseliş eğiliminin devam edeceğine inanıyor.

6 Kasım tarihinde blokzincir analiz firması Nansen tarafından yayınlanan veriler, NFT satış hacminin 9 Ekim tarihinde sona eren haftada 56 milyon dolar iken 6 Kasım tarihinde sona eren haftada 129 milyon dolara sıçradığını gösterdi. 

Geçen yıla ait NFT satış hacmi verileri. Kaynak: Nansen  

NFT pazarı SuperRare’in kurucu ortağı Jonathan Perkins, bu eğilimin muhtemelen önümüzdeki aylarda da devam edeceğini vurguladı. Perkinks, kötü zamanların geçtiğine ve kısa süre içinde yukarı yönlü dalgalanmalar yaşanacağına inandığını belirtti ve ekledi:

“Bence NFT ayı piyasasının en kötü zamanları geride kaldı ve işler artık tersine dönüyor. Pazar yeri hacmi her zaman değişken olacaktır ancak önümüzdeki altı ay içinde büyük bir yükseliş bekliyorum.” 

Perkins ayrıca NFT piyasasındaki gerilemenin “tamamen psikolojik” olduğuna inandığını söyledi. SuperRare kurucu ortağı, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada, son 18 ayda NFT piyasasında “hiçbir şeyin yanlış gitmediğini” söyledi.  

Perkins, “NFT’ler internette temel bir ilerlemedir çünkü dijital nesnelere izlenebilirlik ve sahiplik getirirler. Bu da Web2’den 100 kat daha büyük olabilecek yeni bir çevrimiçi yaratıcı ekonomisinin kilidini açıyor” diyerek sözlerine devam etti. Uzun vadede NFT’lerin online ekonominin büyük bir parçası olacağına ve bu alanda “son dönemdekileri gölgede bırakacak” hacimler görüleceğine inandığını dile getirdi.

30 günlük satış hacmine göre en iyi NFT koleksiyonları. Kaynak: CryptoSlam 

Dijital varlık borsası CoinW başkan yardımcısı Sonia Shaw konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, NFT satışlarındaki son artışın sanat ve koleksiyon ürünlerinin ötesine uzanan “daha geniş ve daha derin bir ilgi” nedeniyle yaşandığını söyledi. Shaw, Cointelegraph’a verdiği demeçte NFT’lerin dijital ve fiziksel varlık yönetiminde önemli bir değişimi temsil ettiğini vurguladı:

“Sektörler arasında, benzersiz ve değerli öğelerin gerçekliğini doğrulamak çok önemlidir. NFT’ler, özellikle Web3 ve metaverse entegrasyonlarıyla birlikte, gelişen dijital ekonominin önemli bir parçasıdır.”

Shaw ayrıca NFT kullanım alanlarının kimlik yönetimi, emlak, sağlık, finans ve tedarik zinciri lojistiği gibi sektörlerde devrim yaratabileceğinin altını çizdi. Shaw, NFT’lerin dijital mülkiyeti geliştirmekteki rolüne inandığını söyledi ve yatırımcıların düzenleyici hususlar, çevresel etkiler ve güvenlik sorunları ile ilgili dikkatli olması gerektiğini de sözlerine ekledi. 

NFT platformu Enjin’in mali işler müdürü Oscar Franklin Tan ise NFT’lerin tamamen kripto paralardan ayrı ve benzersiz bir dijital varlık sınıfı olduğunu vurguladı.

Tan ayrıca 2021 yılında dijital varlık alanına giren birçok yatırımcının öncelikle NFT’lerle ilgilendiğini söyledi. Tan, Bored Ape Yacht Club (BAYC) ve Azuki gibi NFT topluluklarının ayı piyasasına rağmen “sağlam kaldığına” dikkat çekti.  

Daha fazla yatırımcı kripto piyasasına girdikçe, NFT piyasasının da büyüyeceğini belirten Tan, “Bitcoin ve Ethereum’a yönelik ilgi mutlaka popüler NFT’ler ve oyun NFT’leri de dahil olmak üzere yeni koleksiyonlara yayılacaktır” diyerek sözlerini tamamladı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
NFT satış hacimlerindeki artış devam edecek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!