Elon Musk projesinden esinlenen memecoin ‘Grok’, dolandırıcılık iddialarının ardından yüzde 74 düştü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Adını Elon Musk’ın yapay zeka projesi Grok‘tan alan memecoin’in fiyatı, blokzincir dedektifi ZachXBT’nin token’a ait sosyal medya hesabının, dolandırıcılıkta kullanılan vir hesaptan dönüştürüldüğünü iddia etmesinin ardından yüzde 70’in üzerinde düştü.

13 Kasım tarihli X (eski adıyla Twitter) gönderisinde ZachXBT, Grok (GROK) tokenına bağlı çeşitli sosyal medya hesaplarının ve web sitelerinin, tüm zamanların en yüksek seviyesinden büyük ölçüde gerileyen ANDY adlı batık memecoin projesi de dahil olmak üzere eski projelerde de kullanıldığını gösteren ekran görüntülerini paylaştı.

Not that people in this space will care but @GROKERC20 $GROK was created by a scammer.

Same exact X/Twitter account has been reused for at least one other scam.

X/Twitter ID: 1690060301465714692 pic.twitter.com/iKu7zb6YeS

— ZachXBT (@zachxbt) November 13, 2023

ZachXBT’nin gönderisini takip eden beş saat içinde memecoin yatırımcıları GROK’un tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 0,027 dolardan yüzde 74 düşüşle 0,007 dolara kadar gerilediğine şahit oldu. DexTools verilerine göre düşüşün ardından fiyat 0,011 dolara yükselerek bir miktar toparlandı. 

Grok geliştiricisi, tokenin fiyatının düşmesinin ardından 90 milyon GROK tokenini yaktı. Kaynak Etherscan

Takip eden bir gönderide ZachXBT, GROK ekibinin arzı azaltmak ve token’a olan güveni yeniden tahsis etmek amacıyla token yakma adresine yaklaşık 1,7 milyon dolar değerinde token gönderildiğini gösteren Etherscan işlemine dikkat çekti. 

Grok geliştiricisi, token fiyatının düşmesinin ardından 90 milyon GROK token yaktı. Kaynak Etherscan

GROK token X hesabı, 14 Kasım tarihli gönderisinde geliştirme ekibinin dağıtıcı adreste bulunan ve toplam değeri yaklaşık 2 milyon dolar olan 180 milyon GROK token’ı yaktığını iddia etti. 

all tokens from the deployer wallet has been 100% burnt.https://t.co/mNr48MoFry
https://t.co/VSERX5v9qL

GROK GROK

— GROK (@GROKERC20) November 13, 2023

GROK, 13 Kasım tarihinde 0,027 dolarlık fiyatla zirve yaptığında toplam piyasa değeri yaklaşık 200 milyon dolara ulaşarak mevcut market döngüsündeki en büyük yeni memecoinlerden biri haline gelmişti. 

Memecoin, Elon Musk’ın OpenAI ChatGPT’ye rakip olarak duyurduğu Grok AI ile 5 Kasım tarihinde piyasaya sürülmüştü. Sonraki hafta boyunca, memecoin yatırımcılarının bu yükselişten faydalanmak için yarışa girmesiyle değeri yüzde 33.650 oranında arttı. 

Just released Grokhttps://t.co/e8xQp5xInk

— Elon Musk (@elonmusk) November 5, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Elon Musk projesinden esinlenen memecoin ‘Grok’, dolandırıcılık iddialarının ardından yüzde 74 düştü
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!