BlackRock Sahte Ripple ETF Haberi Piyasada Şok Yarattı: Fiyatta Pump-Dump!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Piyasaya sunulan sahte BlackRock spot XRP borsa yatırım fonu (ETF) başvuru haberi ciddi fiyat hareketliliklerine yol açtı.

Kripto para piyasası bir kez daha “sahte” ETF haberiyle çalkalandı. Dün TSİ 23.30 sularında “SummersThings” adlı bir sosyal medya kullanıcısı BlackRock’ın Ishares XRP Trust spot ETF’i için ABD Delaware’de kayıtta bulunduğunu paylaştı. Bu paylaşım piyasada hızla yayıldı ve ardından XRP fiyatında dakikalar içerisinde %12’ye varan bir yükseliş görüldü.

Fakat çok geçmeden The Block haberin sahte olduğunu duyurunca XRP fiyatı hızla başlangıç noktası olan 0,65 dolar bandına geriledi. Ayrıca bir BlackRock sözcüsü de ortada dolanan belgenin sahte olduğunu doğruladı.

Coinglass verilerine göre yaşanan fiyat dalgalanması sonucunda son 24 saatte 4,69 milyon dolar XRP long (uzun) ve 2,45 milyon dolar short (kısa) vadeli işlem pozisyonu tasfiye oldu.

Benzer bir durum yaklaşık bir ay önce Cointelegraph’ın sosyal medya üzerinden “BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i onaylandı” temalı sahte haberinde de yaşanmıştı. O dakikalarda hızla yükselen Bitcoin, ardından haberin sahte olmasının anlaşılmasıyla birlikte gerilemişti. Fakat o sahte haber, Bitcoin’i 36 bin doların üstüne taşıyan kayda değer yükselişin fitilini de ateşlemişti.

Şu anda BlackRock’ın herhangi bir spot XRP ETF’i bulunmasa da uzmanlar dün akşam yaşanan yükselişin tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi XRP’yi de önümüzdeki günlerde yukarı taşıyabileceğini düşünüyor.

CoinGecko verilerine göre sahte haberle birlikte %12,5 yükselen XRP 0,652 dolardan 0,731 dolara ulaşmıştı. XRP yazım esnasında 0,663 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock Sahte Ripple ETF Haberi Piyasada Şok Yarattı: Fiyatta Pump-Dump!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!