Bitcoin, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalmasıyla yönünü 37.000 dolara çevirdi.

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

TÜFE, Bitcoin’i olumlu yönde etkiledi

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan elde edilen veriler, enflasyonun ekim ayında yavaşlamasıyla Bitcoin’in güçlendiğini gösterdi.

TÜFE, hem yıllık hem de aylık bazda piyasa tahminlerinin yüzde 0,1 altında kaldı. Yıllık değişim yüzde 3,2 olurken, çekirdek TÜFE’de bu oran yüzde 4 şeklinde gerçekleşti.

ABD İstihdam İstatistikleri Bürosu’ndan yapılan resmi bir basın açıklamasında “Tüm endeksler ekim ayı sonunda bir yıllık süreçte yüzde 3,2 arttı. Bu, eylül ayı sonundaki yüzde 3,7’lik artıştan daha küçük bir artış” dedi ve ekledi.

“Gıda ve enerji hariç tüm kalemlerin endeksi son 12 ayda yüzde 4 oranında arttı. Bu, Eylül 2021’de son eren dönemden bu yana en düşük yıllık değişim oldu.”

ABD TÜFE verileri. Kaynak: ABD İstihdam İstatistikleri Bürosu

TÜFE’nin yalnızca bir enflasyon ölçütü olduğu ve piyasa konsensüsünü aştığı bir önceki aya kıyasla durum açıkça farklıydı. S&P 500’ün gün için yüzde 1,5’luk yükselişiyle birlikte hisse senetleri Wall Street açılışında hızlı bir tepki verdi.

Mali yorum kaynağı The Kobeissi Letter, “Bu, enflasyonun yüzde 3’ün üzerinde yer aldığı art arda 31. ay. Enflasyon yeniden düşüecek gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Kobeissi, mevcut enflasyonist ortamda Fed politikasına şüpheyle yaklaşsa da gelişmeleri olumlu olarak değerlendirdi.

TÜFE’nin açıklanmasının ardından Bitcoin mütevazı bir tepki verdi ve 37.000 dolara yükseldi.

Material Indicators, likiditenin genel olarak zayıf olduğunu ve bunun volatilite oluşmasına ortam hazırladığını belirtti. 

Balinaların borsalarda sessiz kalması sebebiyle de bireysel yatırımcılar için BTC riskinin arttığını da vurguladı. 

“Aktif trade bölgesinin etrafındaki yukarı yönlü likidite o kadar zayıf ki balinalar büyük bir düşüş yaşamadan büyük emirler veremiyor. FireCharts CVD’deki daha küçük emirleri takip etmek, desteğin 36.000 doların üzerine güçlenmesiyle Bitcoin’in yükselişini sağladı.”

Binance’den BTC/USD order book verileri. Kaynak: Material Indicators/X

Analist: Bitcoin düzeltmelerini kabul edin

Bitcoin fiyatı, ay başında görülen son 18 ayın en yüksek seviyelerin ardından yüzde 4 oranında geriledi.

CryptoSlate’in araştırma ve veri analisti James Van Straten, boğa piyasalarında gerçekleşen düzeltmelerin normal ve sağlıklı olduğunu dile getirdi.

“Kâr alma ve tasfiyelerden ötürü yüzde 20’ye varan düşüşler görülebilir. Bu normal bir olaydır ve önceki döngülerde de görülmüştür.”

Van Straten, 13 Kasım’daki CryptoSlate analizinde, BTC/USD’nin yılbaşından bu yana yüzde 120 arttığı göz önüne alındığında daha derin bir Bitcoin fiyat düzeltmelerinin tekrar yaşanabileceğini ileri sürdü.

“Piyasa düzeltmelerinin herhangi bir finansal döngünün normal bir parçası olduğunu ve piyasanın genel sağlığına katkıda bulunduğunu belirtmek önemlidir” diye ekledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!