THORChain, en büyük üçüncü merkeziyetsiz borsa oldu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Varlık takas protokolü THORChain, yerel tokenı RUNE’un yüksek getiri cazibesine kapılan kullanıcıların da desteği ile geçtiğimiz hafta merkeziyetsiz borsalar arasında üçüncü en büyük işlem hacmine sahip oldu.  

DefiLlama’ya göre, geçtiğimiz hafta THORChain’in işlem hacmi 1,32 milyar dolara ulaşarak, Uniswap ve PancakeSwap’in 10,85 milyar dolar ve 2,77 milyar dolarlık hacimlerinin ardından üçüncü sırada yer aldı.  

THORChain geçtiğimiz 24 saat içinde de 334,3 milyon dolar işlem hacmi ile ikinci sıraya yerleşti. THORChain’in işlem hacmi, üçüncü sırada yer alan PancakeSwap’ten 50 milyon dolar daha fazla oldu. 

CoinGecko’ya göre RUNE ise geçen hafta yüzde 51 artış göstererek son 30 gün içinde yüzde 200’den fazla artış göstermiş oldu.

THORChain çekirdek geliştiricisi Chad Barraford, THORChain’in Curve Finance’i 2023 yılının sonunda geçeceğini tahmin etmişti. Bu durum, Barraford’un tahmininden önce gerçekleşti. 

Barraford 13 Kasım tarihli X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, “Tamam, bu düşündüğümden çok daha hızlı oldu. Sadece 2 ay yerine 2 gün sürdü” diyerek yaşanan durumu özetledi. 

Okay, this happened much faster than i thought. Just took 2 days instead of 2 months. But its happened, @THORChain has more trade volume in a week than @CurveFinance.

Next is @PancakeSwap https://t.co/xbGkKfFtRU pic.twitter.com/YdPeCZiOQA

— Chad Barraford (@CBarraford) November 13, 2023

THORChain’de kullanıcılar Ether ile yerel Bitcoin takas edebildiğinden, platform Uniswap’in çok zincirli bir versiyonu olarak kabul ediliyor. THORSwap, THORChain protokolü tarafından desteklenen merkeziyetsiz bir borsadır.

Platform, yaklaşık yüzde 44’lük bir yıllık getiri oranı (APR) sunmaktadır ancak bazı likidite havuzları, yüzde 353’ün üzerinde APR sunan Bitcoin ve Rune paritesi gibi daha yüksek oranlar da sunmaktadır.

Bitcoin savunucusu Erik Voorhees, THORChain’in 11-12 Kasım tarihleri arasındaki 24 saat boyunca toplam spot Bitcoin işlem hacminin neredeyse yüzde 2’sini yani 224 milyon dolarını oluşturduğunu belirtti ve şunları söyledi: 

“İlkeli Bitcoin kullanıcıları THORChain’e alışmalıdır. Bir aracı olmadan geniş ölçekte Bitcoin ticareti yapılabilen tek piyasadır. Bitcoin’in tüm amacı da budur.”

Principled Bitcoiners should be familiar with @THORChain

It is the *only market* to trade #Bitcoin at scale without an intermediary… which is the entire point of Bitcoin.

>$200m of native non-wrapped BTC was traded here in the past 24 hrs, permissionlessly.

If you’d like… https://t.co/0WW4QRCo6F

— Erik Voorhees (@ErikVoorhees) November 12, 2023

THORChain projesi, 2018 yılında Binance Dexathon’daki bir geliştirici ekibi tarafından başlatıldı. Kurucu ve geliştiricilerin çoğu anonim kalmayı tercih etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
THORChain, en büyük üçüncü merkeziyetsiz borsa oldu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!