Kazakistan’dan, Coinbase’e Erişim Engeli! – Coin News TR

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazakistan, ABD merkezli kripto borsası Coinbase’e erişimi engelleyerek, ülkenin kripto düzenlemelerine uyum sağlamadığını belirtti. Kazakistan yetkilileri, Şubat 2023’te yürürlüğe giren dijital varlık yasasına atıfta bulunarak bu kararı aldı. Dijital para birimlerinin çıkarılması ve lisans olmadan takas faaliyetlerinin yasaklandığı bu düzenlemeyle birlikte, Coinbase’in yasal gereklilikleri yerine getirmediği iddia edildi.

Kazakistan Kültür ve Enformasyon Bakanlığı, Coinbase web sitesinin engellendiğini resmi olarak doğruladı. Kazakistan makamları, en azından eylül ayından bu yana yerel IP’lerin Coinbase’e erişiminin engellendiğini duyurdu.

Yerel haber kuruluşu Kursiv’in haberine göre, Coinbase’e erişim Kültür ve Enformasyon Bakanlığı’nın emriyle engellenmiştir. Bakanlık temsilcileri, talebin Dijital Kalkınma Bakanlığı’ndan geldiğini belirtti. Coinbase’in, Dijital Varlıklar Kanunu’nu ihlal etmekle suçlandığı ifade edildi.

Kazakistan’da şubat ayında yürürlüğe giren kanunla birlikte, kripto para birimlerinin çıkarılması yasaklandı. Ayrıca, kripto para birimlerinin ticareti ve ulusal lisans olmadan borsa işletme faaliyetleri de düzenleme kapsamına alındı.

Bu düzenlemelerin ardından ülkede birçok kripto şirketi lisans başvurusunda bulundu. Binance, Bybit, CaspianEx, Biteeu, ATAIX, Upbit ve Xignal&MT gibi şirketler, lisans başvurusu yapan şirketler arasında yer aldı. Coinbase’in yanı sıra Kraken borsasının da erişime engellendiği belirtiliyor.

Haber Kaynağı coinnewstr.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Kazakistan’dan, Coinbase’e Erişim Engeli! – Coin News TR
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!