Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer’den çarpıcı açıklamalar: ‘Bitcoin ETF onayı yakındır’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen Binance Blockchain Week etkinliğine konuşmacı olarak katılan Ava Labs’in kurucusu ve CEO’su Emin Gün Sirer, BTCHaber TV’ye verdiği röportajda oldukça dikkat çekici açıklamalarda bulundu. 

Bitcoin’in (BTC) spot borsa yatırım fonu (ETF) sürecini değerlendiren Sirer, “ETF’ler elbette ki herkes için gayet güzel olacak. Bitcoin ETF’lerini hepimiz heyecanla bekliyoruz” diye konuşurken, ABD’li regülatörlerden dert yandı: “Regülatörler bu konuyu oldukça ağırdan aldı. O kadar çok uzattılar ki… Bu konuda büyük bir istek var. Bunun önünde durabileceklerini zannetmiyorum. Gelmesi yakındır.” 

‘ABD’nin hukuk devleti olduğu hatırlatıldı’
 

Avrupa ve Asya’nın kripto regülasyonlarında büyük adımlar attığına değinen Sirer, “Güney Kore, Japonya, Singapur ve İsviçre dünyanın önünde” dedi ve konuyu doğal olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) getirdi: “ABD’de bir yavaşlama olmuştu. Geçen Haziran ayında Amerikan yargı sistemi bu konuyu regüle etmeye çalışan (SEC) büyük bir darbe vurdu. Amerika’nın hukuk devleti olduğunu dünyaya tekrar hatırlattı. Bundan dolayı da çok sevinçliyiz.” 
 

‘Dünyanın kralı dahi gelse…’

SEC’nin tekrar bazı çabaları olacağını ifade eden Sirer, “Ama kriptoya yapmaya çalıştığı darbeden geri adım atmak zorunda kaldı. Bizim heyecanla beklediğimiz şey şu: Bu alanda gerek regülatör gerek başka herhangi bir kişi olsun, dünyanın kralı dahi gelse bu tip sistemleri durdurması mümkün değil. Bunların arkasında yatan sosyal hareketi de durdurması mümkün değil” diye konuştu. 

Dünyanın açıklık ve şeffaflık devrine girdiğini vurgulayan Ava Labs CEO’su, “İş akışlarının blokzincirde olması gerektiğini artık herkes biliyor. Genç bir arkadaşla konuştuğunuzda Bitcoin’i ya da Avalanche’ı gösterip ‘Hayır kardeşim sen bunu kullanamazsın, sen şu adamın yarattığı borsayı kullanmak zorundasın’ diyemeyeceğinizi dünyadaki herkes biliyor” dedi ve ekledi: “ABD’deki regülatörlerin bunu idrak edeceklerini düşünüyoruz. Benim içim gayet rahat. Yarın gelmezse, ertesi gün gelecek ama sanıyorum bayağı yaklaştı.” 

‘SocialFi ponzi mi?’ sorusuna net cevap

Son dönemin popüler işlerinden SocialFi’a da değinen Sirer, “SocialFi’ın ponzi olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna net bir cevap veriyor: Kesinlikle değil.”

‘Elon Musk’ın rüyalarında görüp yapamadığını…’
 

Avalanche zincirinde piyasaya sürülen Stars Arena’ya değinen Sirer “Çok eğlenceli bir alan. O ürünü bizzat kullandım çok hoşuma gitti. Elon Musk’ın rüyalarında görüp yapamadığını bizim arkadaşlar SocialFi üzerinde yapmıştı.”

‘Yepyeni bir ekiple Stars Arena’yı düzeltmeye çalışıyorlar’

Stars Arena geçtiğimiz ay saldırıya maruz kalmış, 3 milyon dolar değerinde AVAX buharlaşmıştı. “Maalesef ekipteki bir sorundan dolayı orada birtakım aksamalar yaşandı. Şu anda yepyeni bir ekiple tekrar Stars Arena’yı düzeltmeye çalışıyorlar” diye konuşan Sirer, Facebook’u “ölmekte olan, benim ve üzerimdeki jenerasyonların ölüm ve doğum haberlerini paylaşmak için kullandığı yaşlanmış bir mecra” olarak nitelendirirken, “SocialFi yaklaşımının Reddit ve Twitter gibi diğer alıştığımız sistemlerde yapılmasını bekliyorum. Yapıldıkça kullanım da genişleyecek, daha eğlenceli ve heyecanlı yerler haline gelecektir” diye konuştu.  

‘Yapay zeka etrafında oluşan polemik tamamen sentetik’

Aralarında Tesla, SpaceX ve X’in patronu Elon Musk ve Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak’ın da aralarında bulunduğu isimler, geçtiğimiz Nisan ayında ortak bir bildiriye imza atarak yapay zeka çalışmalarının durdurulması çağrısı yapmıştı. Avalanche blokzincirinin yaratıcısı bu tür çağrılara sert çıkarak, “Bana kalırsa yapay zeka etrafında oluşan polemik tamamen yapay, tamamen sentetik. ‘Yapay zekayı regüle edelim’ bu gibi söylemler yapay zekayı daha da çok pohpohlamak için çıkartılmış söylemler” diye konuştu. 
 

‘Yapay zekayı dizginlemeye çalışanlara kolay gelsin diyorum’
 

Yapay zeka diğer her teknoloji gibi basit bir teknoloji. Kara bir kutu içerisine koyduğunuzda içerisine birtakım bazı input’lar verdiğinizde bazı output’ları çıkaran basit bir şey aslında. Bunu durdurmak ya da yavaşlatmak söz konusu bile olamaz” ifadelerini kullanan Sirer sözlerini şöyle sürdürdü: “Çoğu, hatta bunların yüzde 100’ü bile diyebilirim, bu konuya ya kendi iş ilişkilerini ilerletmek isteyenler ya da yıldızını parlatmaya çalışan sosyal medya fenomenleri dahil oluyor. Ben bunları asla ve asla kâle almıyorum. Ben teknoloji optimistiyim. Geleceğe parlak bakan, ilerideki sorunlarımızın her zaman teknolojiyle çözülebileceğine inanan bir insanım. O yüzden yapay zekayı dizginleyelim diyen insanlara söyleyecek hiçbir sözüm yok. Onlara kolay gelsin diyorum. Tarih hiçbir zaman onların yanında olmadı, tam aksine teknolojiyi hızla ve güzelce geliştirenlerin yanında oldu. İnsanlığa değer katan her teknoloji elbette ki parlayacaktır. Yapay zekanın da bu klasmanda olduğuna yüzde bin eminim.” 
 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ava Labs’in CEO’su Emin Gün Sirer’den çarpıcı açıklamalar: ‘Bitcoin ETF onayı yakındır’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!