Fed Başkanı’ndan Enflasyon Yorumu: “Tereddüt Etmeyeceğiz”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fed Başkanı Jerome Powell, yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşmak için gerekirse para politikasını daha da sıkılaştırabileceklerini söyledi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından düzenlenen panele katılan Fed Başkanı Powell, ABD’de enflasyonun geçen yıl boyunca düştüğünü ama %2’lik hedefin üstünde kalmaya devam ettiğini söyledi.

Bu süreçten memnun olduklarını söyleyen Powell, enflasyon oranının %2’ye düşürülmesi için katedilmesi gereken uzun bir yol olduğunu belirtti.

Fed Başkanı Powell, “Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) enflasyonu zaman içinde yüzde 2’ye düşürecek kadar kısıtlayıcı bir para politikası duruşu sağlamaya kararlı. Böyle bir duruşa ulaştığımızdan emin değiliz.” dedi.

Powell, %2’lik enflasyon hedefine doğru giden sürecin güvence altında olmadığını ve enflasyon konusunda birkaç kez yanıldıklarını açıkladı.

Birkaç aydır elde edilen olumlu verilerin kendilerini yanıltmaması gerektiğini vurgulayan Powell, “Para politikasını daha da sıkılaştırmak gerekirse bunu yapmakta tereddüt etmeyeceğiz.” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Fed Başkanı’ndan Enflasyon Yorumu: “Tereddüt Etmeyeceğiz”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!