BlackRock Ethereum ETF haberi, Ether’in fiyatını 2 bin doların üzerine taşıdı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock, spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunduktan dört ay sonra, 9 Kasım tarihinde spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulundu.

BlackRock’ın başvurusu, ETH fiyatının bir yıl aradan sonra yeniden 2 bin doları aşmasına yardımcı oldu. BlackRock’ın Ether spot ETF başvurusunda bulunması, kripto piyasası üzerinde olumlu bir hava yaratarak ETH’nin altı ay sonra ilk kez 2 bin dolarlık kritik direnci kırmasına yardımcı oldu.

ETH fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

ETH’nin yanı sıra diğer altcoin’ler de ani düşüşten önce önemli kazançlar elde etti ve yaklaşık 1 milyar dolarlık açık pozisyon bir saat içinde piyasadan silindi. Ani fiyat dalgalanmaları nedeniyle milyonlarca uzun ve kısa pozisyon tasfiye edildi. 

BlackRock’ın Ethereum ETF başvurusu, Nasdaq’a yaptığı 19b-4 başvurusunun kamuya açıklanmasının ardından teyit edildi. Nasdaq, “iShares Ethereum Trust” adlı ETF için dünyaca tanınan varlık yöneticisi adına 19b-4 formunu SEC’e sundu. Bu hamle, varlık yöneticisinin ETF hedeflerinin Bitcoin’in ötesine geçtiğini işaret etti ve kripto topluluğunda çeşitli tepkilere yol açtı.

Bitcoin savunucusu Udi Wertheimer, Bitcoin’in tek gerçek varlık olduğuna ve ikinci bir iyinin olmadığına inanan MicroStrategy CEO’su Michael Saylor’ın popüler meme’ine atıfta bulunarak “İkinci bir iyi var” diyerek haberi yorumladı.

BREAKING: BLACKROCK: THERE IS A SECOND BEST pic.twitter.com/SEtoTADf0h

— Udi Wertheimer (@udiWertheimer) November 9, 2023

Diğer kripto savunucuları da Bitcoin dışında kripto varlıklara artan kurumsal ilgiden memnun. Raoul Pal bir Ethereum ETF’inin “varlık yöneticileri için kutsal kase olduğunu çünkü getiriyi tamamen alabileceklerini ve ETF sahiplerine yalnızca fiyat performansını verebileceklerini” dile getirdi.

Bazı yatırımcılar ise BlackRock’ın Ethereum ETF başvurusunun, spot Bitcoin ETF onayının kesinleştiği anlamına geldiğini söyledi.

ETH ETF filling seems to suggest BTC ETF is a done deal.

(Bottom of page 12 onward) pic.twitter.com/Jymn3ltzie

— Wise (@wise_eth) November 9, 2023

Bağımsız bir Ethereum eğitmeni olan Sassal, ETF’in ETH getirileri üzerindeki etkisine dikkat çekerek, yatırımcıların “stake edilebilir bir spot ETH ETF’inin sunabileceği gerçek getiri karşısında kesinlikle hayır diyemeyeceğini” iddia etti.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
BlackRock Ethereum ETF haberi, Ether’in fiyatını 2 bin doların üzerine taşıdı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!