Bitcoin’de 2.000 Dolarlık Sert Hareket Pahalıya Patladı: 400 Milyon Dolarlık Tasfiye!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de (BTC) yaşanan büyük yükseliş arkasına gelen sert düşüş yatırımcıların yüz milyonlarca dolar tasfiye olmasıyla sonuçlandı.

Bitcoin TSİ dün sabah saatlerinde büyük bir yükselişe başlayarak gün içerisinde gelen dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock’ın spot Ethereum ETF başvurusu yapacağı söylentileriyle birlikte 38 bin dolara kadar geldi. Ethereum fiyatı da aynı haber ile 2.000 doların üzerine çıktı.

Daha sonra Bitcoin’de sert bir düzeltme meydana gelirken birçok altcoin bu durumdan etkilendi. Bitcoin’de yaşanan %6’lık düşüş birçok altcoin’e %20 olarak yansıdı. Fiyatlar, bir miktar toparlanma yaşasa dahi tepe noktalara ulaşamadı.

Bitcoin’deki söz konusu 2 bin dolarlık hareketlilik tüm kripto para piyasasını etkilerken Coinglass verilerine göre son 24 saatte toplamda 430 milyon dolar tasfiye oldu.

Tasfiyelerde 118 milyon dolar ile Bitcoin başı çekerken onu 75 milyon dolar ile Ethereum (ETH) takip etti. Altcoinler’de ise en büyük para kayıpları sırasıyla 20 milyon dolar ile Solana (SOL), 11 milyon dolar ile Gas (GAS) ve 11 milyon dolar ile Tellor Tributes’de (TRB) gerçekleşti.

Tasfiye olan pozisyonların büyük bir çoğunluğu 221 milyon dolar ile long (uzun) pozisyonlar oluştururken 207 milyon dolarlık da short (kısa) pozisyon tasfiye oldu.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, haberin kaleme alındığı sıralarda %0,3 değer kaybı ile 36.643 dolardan işlem görüyor. Ethereum ise BlackRock başvurusunun resmiyet kazanmasıyla birlikte son 7 ayın zirvesi olan 2.132 dolara erişti. ETH, yazım esnasında 2.109 dolardan alıcı buluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de 2.000 Dolarlık Sert Hareket Pahalıya Patladı: 400 Milyon Dolarlık Tasfiye!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!