Piyasadaki iyimserlikle BTC fiyatı 37 bin doları aştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin, bekleyen spot ETF onaylarına yönelik piyasa iyimserliğinin ortasında kısa süreliğine de olsa 37 bin doları aşmayı başardı.

Bitcoin’in fiyatı Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 37 bin doları aştı. Vadeli piyasa Amerika Birleşik Devletleri’nde spot BTC borsa yatırım fonlarının bekleyen onayına ilişkin iyimserliği yansıtırken, Bitcoin 18 ay sonra ilk kez 37.000 dolar seviyesini aştı.

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView dahil olmak üzere birçok kripto para piyasası platformundan alınan veriler, BTC/USD’nin 37 bin doların altına gerilemeden önce 9 Kasım 07:47 EST’de 37.073 dolara ulaştığını gösterdi.

Bitcoin vadeli işlemleri de kısa bir süre sonra 37 bin doların üzerinde işlem gördü. Chicago Ticaret Borsası’ndan (CME) gelen fiyat verileriyle TSİ 15:22’de Bitcoin fiyatı 37 bin 450 dolara kadar yükseldi. 

CME’de BTC vadeli fiyatı. Kaynak CNBC

BTC’deki son fiyat artışı, önümüzdeki hafta 12 ayrı spot Bitcoin ETF’inin onay sürecine bağlandı. Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas’a göre SEC’in, önde gelen ABD’li fon yöneticilerinin birçok yüksek profilli teklifini onaylamak için 17 Kasım’a kadar vakti var.

Merakla beklenen bu BTC ürünlerinin potansiyel onayı konusunda çok fazla dedikodu olsa da her iki analist de bu tekliflerin gerçekten piyasaya sürülmesinin bir aydan daha uzayabileceğini belirtti. 

Bu arada ABD’nin en büyük kripto para varlık yöneticisi Grayscale’in Bitcoin Trust ürününü spot Bitcoin ETF’ine dönüştürmek için SEC’le doğrudan temasa geçtiği öğrenildi. ABD’de şu ana kadar herhangi bir spot Bitcoin ETF’i onaylanmadı. Bu teklif, yatırımcıların BTC tarafından fiziksel olarak desteklenen bir finansal ürüne dolaylı olarak erişmelerini  sağlıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasadaki iyimserlikle BTC fiyatı 37 bin doları aştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!