Uzun vadeli BTC yatırımcılarından yeni rekor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Glassnode’un verileri, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin tüm zamanların en yüksek seviyeye ulaştığını gösterirken, mevcut BTC arzının da en düşük seviyeye ulaştığını ortaya koydu.

Bitcoin arzı daraldıkça, bireysel yatırımcılar uzun vadeli düşünceyle BTC satın alıyor.

Glassnode’un analizine göre, uzun vadeli yatırımcıların inancı yeni çıkarılan arzın yüzde 92’sinin satın alınmasıyla sonuçlanıyor.

Ölçeğin yalnızca daha küçük ucunda olan varlıkları izole edersek, bunların birikim modelinin oldukça önemli olduğunu görebiliriz. alt grup için toplam bakiye artış oranı şu anda yeni çıkarılan arzın yüzde 92’sine eşdeğer ve Mayıs 2022’den bu yana yüksek seyrediyor.”

Küçük kuruluşların Bitcoin arzını yutması sayesinde, uzun vadeli yatırımcılar kısa vadeli yatırımcılara kıyasla yeni zirvelere ulaştı. Bu, Temmuz 2023’ten bu yana görülmemiş bir şey. Uzun vadeli yatırımcılara ek olarak, kısa vadeli yatırımcıların arzı da azalmış durumda.

Uzun vadeli ve kısa vadeli Bitcoin sahibi oranı. Kaynak: Glassnode

Tüm bunlar, satın alınabilecek BTC arzında bir daralmaya sebep olduğundan bu da BTC fiyatının 34.000 dolar üzerinde kalmasını yardımcı oluyor ve 30.000 doların üstünde güçlü bir destek sağlıyor. 

LMAX Group pazar stratejisti Joel Kruger, Cointelegraph’a yaptığı açıklamada Bitcoin fiyatının nasıl 40.000 dolara çıkabileceğini açıkladı:

“Bitcoin fiyatında, orta ve uzun vadeli yatırımcılardan gelen istikrarlı talep dışında özel bir şey görmüyoruz. Aksine Bitcoin, daha yumuşak gelen ABD ekonomik verilerinin ardından Fed politikasında daha uyumlu bir değişim beklentileri üzerine kayde değer bir yükseliş modunda olan para birimleri ve risk varlıklarına kıyasla son zamanlarda daha fazla kontrollü bir yapıda yer aldı. Teknik olarak bakacak olursak, bir sonraki yükseliş momentumunun tetiklenmesi için 36.000 doların üzerinde bir kırılma gerekiyor.”

Bitcoin’in sınırlı arzına sahip likit olmayan coin’ler, genellikle yükseliş piyasasının bir göstergesidir. Likit olmayan Bitcoin’in net artışı aylık 71.000 BTC’dir.

Bitcoin likit olmayan arz değişikliği. Kaynak: Glassnode

Related: Exchange flow gap hits 10K BTC — 5 things to know in Bitcoin this week

Arzın daralmasıyla birlikte Bitcoin’e olan güvenin artması yalnızca küçük kuruluşlarla sınırlı değil. Aşağıdaki grafikte de görüldüğü üzere Bitcoin varlıklarına girişler yıldan yıla artıyor.

Tüm topluluklardaki Bitcoin birikimi. Kaynak: Glassnode

This article does not contain investment advice or recommendations. Every investment and trading move involves risk, and readers should conduct their own research when making a decision.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Uzun vadeli BTC yatırımcılarından yeni rekor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!