Kısa pozisyon sıkıştırmasıyla Bitcoin fiyatı 35,9 bin dolara kadar yükseldi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

7 Kasım günlük kapanışında klasik BTC volatilitesi yaşandı ve kısa pozisyon sıkıştırması yaşanmasıyla Bitcoin fiyatı 36 bin dolara yaklaştı. 

BTC/USD saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin “kilit” kısa pozisyon sıkıştırma fiyatına ulaştı

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler de borsalardaki açığa satım talepleri (OI) nedeniyle BTC/USD paritesinin tepki verdiğini doğruladı.

Daha önce Cointelegraph, 15 milyar dolardan fazla OI’nin yeni bir volatilite dalgası tetiklemeye yakın olduğunu bildirmişti. Birçok kişi, tam olarak emin olmasa da BTC fiyatının aşağı yönlü devam edeceğinden korkuyordu. 

Ancak sonunda Bitcoin fiyatının 35,9 bin dolar seviyesine gelmesiyle kısa pozisyonda olanlar üzerinde baskı hissetmeye başladı.

Hareketten önce bu durumu analiz eden popüler trader Skew ve bazı başka trader’lar olayı önceden tahmin etti. Skew, 34.800 dolara geri dönülmesi halinde ivmenin hızla artacağını savundu ve sonrasında olayların gerçekleşmeye başlayacağını dile getirdi. Skew, yaptığı X post’unda şunları söyledi:

“Açığa satışlar hâlâ devam ediyor ve short pozisyonların burada OI birikimine daha çok maruz kaldığı görülüyor. Sıkışma için 34.800 dolar anahtar fiyat.” 

Yup there was a significant rise in OI overnight- it seems to be more of the same- shorts aping into passive bids here at the local lows.

We have a big rise in OI, perp takers net selling, funding decreasing, and limit bids being filled. A recipe for a nice squeeze up. https://t.co/IgwSR5dIo9 pic.twitter.com/F82fmNnw7F

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) November 7, 2023

Zincir üstü izleme kaynağı Material Indiators, 36.000 dolar fiyatına bu hafta ulaşılamayacağı iddiasını yineledi ve fiyat hareketi gelmeden önce yaptığı X postunda kendi ticaret indikatörüne atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Bu oyunda asla ‘Asla’ diyemezsiniz ancak en son algoritmik indikatör sinyallerine dayanarak, BTC’nin haftalık mum kapanışından önce 36 bin dolarının üzerine çıktığını görmek beni çok şaşırtır.” 

7 Kasım itibarıyla Binance BTC/USDT paritesi emir defteri verileri. Kaynak: Material Indicators/X 

Daan Crypto Trades ise türev varlıkların yapısında “ilginç bir değişim” olduğunu vurguladı. 

En büyük kripto borsası Binance’teki trader’ların, Bybit borsasına kıyasla kendilerini ayı piyasasına daha yakın konumlandırdıklarını ancak uzun pozisyon sıkışması ihtimalinin uzak olduğunu belirtti.

Daan Crypto Trades, “Bybit sürekli sözleşmeleri Binance’ten daha yüksek işlem gördü. Bybit’te uzun pozisyonlar varken, Binance’teki pozisyonlar genellikle kısa pozisyonlardı. Bunun nasıl çözüleceğini görmek çok ilginç olacak” diyerek durumu özetledi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Net olan bir şey varsa o da Bybit kullanıcılarının Binance kullanıcılarına göre boğa piyasasına daha hazır olduğudur.”

Ekteki grafik, iki borsanın BTC/USDT paritelerini karşılaştırıyor ve Binance’teki paritenin kısa pozisyon sıkışmasından sonra daha düşük fiyattan işlem gördüğünü gösteriyor.
 

Binance ve Bybit Bitcoin sürekli sözleşme takas grafiği. Kaynak: Daan Kripto İşlemleri/X 

Büyük BTC vadeli işlem tasfiyesi devam edecek

Finansal yorumcu Tedtalksmacro, kısa pozisyonların tasfiye edildiği sıkışmanın Binance üzerindeki etkilerini gösterdi. 

BTC shorts obliterated.

All of the OI built up earlier today ~$350MM USD, wiped in minutes. https://t.co/E8Ev1lsBWe pic.twitter.com/tHU25fTUt0

— tedtalksmacro (@tedtalksmacro) November 7, 2023

Bitcoin vadeli işlemleri açık faiz tablosu (ekran görüntüsü). Kaynak: CoinGlass

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Kısa pozisyon sıkıştırmasıyla Bitcoin fiyatı 35,9 bin dolara kadar yükseldi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!