Binance, Web3 cüzdanını kullanıma sundu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Binance, İstanbul’da düzenlenen Binance Blockchain Week’te, Binance mobil uygulaması üzerinden kullanıcılara sunulacak yeni Web3 cüzdanını duyurdu.  

Lansman sırasında Binance CEO’su Changpeng “CZ” Zhao, uygulamayı hizmete almalarındaki amacı anlattı: 

“Web3 cüzdanları dijital varlıkları depoluyor ancak çok daha fazlasını temsil ediyor. Web3 ekosisteminin ayrılmaz bir parçası olarak bireyleri finansman becerisiyle güçlendiriyor.”

Basit kullanım sağlamak amacıyla Binance Web3 cüzdanı, kripto para ticaretinde kullanılan Binance uygulaması içinde yer alacak. Cüzdan, bir kullanıcının cüzdan anahtarlarını, anahtar payları olarak bilinen üç küçük parçaya bölmek amacıyla çok partili hesaplamayı (MPC) kullanacak. 

“Anahtar paylarının üç farklı konuma bölünmüş olması, anahtarların ele geçirilme riskini azaltarak sistemin saldırılara olan hassasiyetini azaltıyor.”

Üç anahtar payından ikisi her zaman kullanıcı tarafından kontrol edilecek ve kendi kendini saklama olanağı sağlayacak. Binance sözcüsü Cointelegraph’a verdiği demeçte Binance Web3 Cüzdanının ABD’deki kullanıcılar tarafından kullanılamayacağını çünkü Binance.com’un ABD’de mevcut olmadığını vurguladı. CZ ise şunları ekledi:  

“Binance Web3 Cüzdanı, kullanıcıların varlıklarının tam hakkını elde etmeleri amacıyla giriş engellerini azaltıyor ve DeFi’ın güçlendirilmesine yönelik kullanışlı bir köprü oluşturuyor. Nihayetinde önceliğimiz, kullanıcıların Web3’ü bizimle birlikte, kullanıcı dostu ve korumalı bir ortamda keşfedebilmelerini sağlamak.”

Binance bölgesel piyasalar başkanı Richard Teng’e göre MPC teknolojisi kişinin cüzdan anahtarını kaybetme korkusunu ortadan kaldırıyor. Teng verdiği demeçte, “Kullanıcılarımızın Web3 ile güvenli ve korumalı bir ekosistem içinde etkileşimde bulunduklarından emin olmalarını istiyoruz. Bu nedenle MPC teknolojisinin yanı sıra Binance’in güvenlik altyapısını da Web3 Cüzdanına dahil ettik” dedi.  

Cointelegraph’a konuşan Binance sözcüsü, kullanıcıların yine de varlıklarını ve cüzdan anahtarlarını korumaları gerektiğini dile getirdi: 

“Bir kullanıcı şifresini unutursa ve cihazını kaybederse veya Binance uygulamasını silerse, bu kullanıcı artık Web3 Cüzdanlarına erişemeyecek ve Binance onlar için cüzdanlarını geri yükleyemeyecektir.”

Anahtarların bölünmüş üç kısmı üç yerde tutulacak. İlk kısım Binance’de olacak, ikinci kısım kullanıcının cep telefonunda yerel olarak saklanacak ve üçüncü kısım ise kullanıcının kurtarma şifresiyle şifrelenecek ve iCloud veya Google Drive gibi kişisel bulut depolama alanlarında yedeklenecek.  

İlgili: Binance’teki istifa depremi Fransa’ya sıçradı

Binance’in farklı kripto hizmetlerine girme kararı, spot ticaret platformlarının yatırımcıları elde tutmakta zorlandığı bir dönemde geldi. Blokzincir analiz firması 0xScope tarafından hazırlanan bir rapor, Binance’in spot pazar payının 2023 yılında yüzde 40’a düştüğünü öne sürdü. Raporda şu cümlelere yer verildi:  

“Binance’in spot işlem hacmi, belki de listeleme stratejisi nedeniyle geçtiğimiz yıl önemli bir düşüş yaşadı. Aynı zamanda popüler coinlerin çoğu da Binance’te listelendikten hemen sonra düşüş yaşadı.”

Binance’in aksine, Kore temelli kripto para borsası Upbit, aynı dönemde spot pazar payını yüzde 5’ten yüzde 15,3’e yükselmesiyle büyük bir artış yaşadı. Bloomberg Milyarderler Endeksi’ne göre CZ’nin kişisel serveti de borsa hacimlerindeki düşüş nedeniyle yüzde 38 oranında azaldı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance, Web3 cüzdanını kullanıma sundu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!