Moody’s, stablecoin’lerin çıpa kaybını yapay zekayla önlemeye çalışacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Moody’s Analytics, stablecoin çıkaran firmaların likiditesi ve istikrarı hakkında gerçek zamanlı veriler sunmak ve “24 saatlik zaman diliminde” olası çıpa kayıplarını tahmin etmek amacıyla yapay zekayı kullanacak yeni bir stablecoin hizmeti başlatıyor. 

Moody’s, Digital Asset Monitor lansmanı için 6 Kasım tarihinde yaptığı duyuruda, stablecoin piyasasının giderek daha da sağlamlaştığını vurguladı.

2023 yılında şimdiye kadar, 609’u itibari para destekli büyük hacimli stablecoin’lerden olmak üzere 1.914 çıpa kaybı gerçekleşti. Bu rakam, 2022 yılında 707’si büyük hacimli olmak üzere 2.847 olmuştu. Moody’s, yükselen faiz oranlarıyla bir miktar korelasyon gözlemlenebilse de coin’lere özgü bir dizi neden de dile getirdi.

Moody’s Digital Asset Monitor (DAM) şeması. Kaynak: Moody’s 

Moody’s DAM, stablecoin piyasasının yüzde 92’sinden fazlasını oluşturan itibari para destekli 25 stablecoin’i takip edecek. Bunlar arasında Tether, USD Coin ve PayPal Coin de bulunuyor. Zaman içinde hizmete daha fazla stablecoin dahil edilecek:

“Digital Asset Monitor (DAM) zincir içi ve dışı verileri, mali tabloları ve ekonomik göstergeleri birleştiren bir yapay zeka modelidir.”

Hizmet, çıpa kayıp risklerini belirlemenin yanı sıra, “stablecoin’in piyasa ve likidite dinamiklerini, stablecoin’i çıkaran kuruluşun istikrarını, stablecoin’in varlıklarını tutan saklama kuruluşlarını ve bu rezervlerin kalitesini” gösterecek. Bunlara ek olarak, “itibari para destekli stablecoin’lerin arkasındaki kuruluşlar tarafından yapılan açıklamaların kalitesini vurgulayacak bir şeffaflık endeksi” sağlayacak.

Moody’s Analytics’in ürün inovasyonu direktörü Yiannis Giokas yaptığı açıklamada, “Araç, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı geliştirme teknikleri kullanılarak bir yılda geliştirildi” dedi. 

In 2023, Moody’s Analytics reported 609 depegging instances among large fiat-backed stablecoins, down from 707 in 2022
Depegging indicates fluctuations of more than 3% in a day against their fiat pegs, highlighting the volatile nature of the sector

Sourcehttps://t.co/VaiTJsqE5x pic.twitter.com/EEv7MXa9CR

— PakoCrypto₿ox (@PakoCryptoBox) November 6, 2023

Yılın başında şirketin yeni bir hizmet geliştirdiğine dair haberler ortaya çıkmıştı. Moody’s Analytics, Moody’s Ratings’ten farklı bir şirkettir ve kripto varlık piyasaları hakkında yorumlarıyla tanınır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Moody’s, stablecoin’lerin çıpa kaybını yapay zekayla önlemeye çalışacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!