Ether’in altcoin’lerden düşük performas göstermesinin üç sebebi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ether, 3 Kasım’dan 5 Kasım’a kadar yüzde 6,2 oranında yükseldi ancak 1.900 dolarlık direnç seviyesini kırmakta zorluk yaşadı. Ether, son 30 günde yüzde 17 değer kazanırken, aynı dönemde yüzde 27 artan BTC’nin gerisinde kaldı.

Regülatör engelleri sürüyor

Analistler, Ether’in düşük performansının bir sebebi olarak, Ethereum ekosisteminde önemli bir aktör olan Consensys etrafındaki belirsizliği gösterdi. Şirketin eski çalışanları, Consensys’e ve kurucusu Joseph Lubin’e dava açtı. İsviçre merkezli Consensys’in hissedarları, aynı zamanda Ethereum ekosisteminin kurucu ortaklarından olan Lubin’in 2015 yılında verdiği bazı sözleri tutmadığını iddia etti. 

Consensys, Ethereum ağı için önem arz eden altyapı projelerinin geliştirilmesinden sorumludur.

Şirket, Ethereum’un 2015 yılında piyasaya sürülmesinden önce Ekim 2014’te kuruldu. 

Regülasyon problemleri, Ethereum ekosisteminin büyümesini engelledi. Son endişeler,  PayPal’ın Ethereum ağında faaliyet gösterecek olan stablecoin’i PYUSD etrafında yoğunlaştı. Dijital ödemeler ve web3 uygulamaları için tasarlanan token sebebiyle SEC, PayPal’ı mahkemeye davet etti.

Regülatör baskılarına ek olarak, Ethereum içindeki finans uygulamalarının merkezden dağıtılmasına yönelik eleştiriler de söz konusu. Oracle hizmetleri için tercih edilen bir proje olan Chainlink’in katılımcı sayısını düşürmesi kripto topluluğu tarafından eleştiri aldı. 

Ether’in altcoin’lere kıyasla düşük performans göstermesi sorunların bir kanıtı

Aralarında SOL ve ADA’nın da bulunduğu birçok altcoin, son 30 günde sırasıyla yüzde 75 ve yüzde 35’lik getirilerle Ether’dan daha iyi bir perfomans gösterdi. Bu tutarsızlıklar, Ether’in düşük performasının yalnızca regülasyon problemleri ve DeFi ile NFT’ye olan talebin azalmasıyla ilgili olmadığını gösterdi.

Ethereum ağının en önemli problemlerinden birisi gas fee olarak öne çıktı. Son yedi günde ortalama işlem ücreti 4,90 dolardı ve bu da dApps’lerin kullanımını olumsuz etkiledi. 

Bununla birlikte Ethereum ağındaki Ether cinsinden ölçülen toplam mevduat, Ağustos 2020’de bu yana en düşük seviyeleri gördü. Bu analizin, Ethereum staking’ini dikkate almadığı belirtildi.

Ethereum ağ uygulamalarının ETH’deki toplam mevduatı. Kaynak: DefiLlama

DefiLlama’nın verilerine göre, Ethereum DApps’in TVL’si iki ay önceki 13,2 milyon Ether’e kıyasla yüzde 4 oranında düşerek 5 Kasım’da 12,7 milyon Ether oldu. Tron ağındaki TVL, aynı dönemde yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Ethereum ağının en iyi DApp’leri, 30 günlük aktif adresler. Kaynak: DappRadar

Uniswap’teki yüzde 60’lık önemli düşüş hariç tutulsa dahi, en iyi Ethereum DApp’lerindeki ortalama aktif adres sayısı önceki aya göre yüzde 3 azaldı. Aynı dönemde Solana’da ise yüzde 18’lik bir artış görüldü.

Son olarak zincir içi aktiviteler, borsalardaki Ether mevduatlarının da arttığını gösteriyor. Bu veriler, mutlaka kısa vadeli satışa işaret etmese de analistler, bunu bir tedbir olarak görüyor.

Borsalarda ortalama 7 günlük günlük ETH mevduatları. Kaynak: CoinMetrics

Günlük Ether mevduat ortalaması, iki hafta öncesine göre yüzde 30 oranında artarak 255.614’e ulaştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ether’in altcoin’lerden düşük performas göstermesinin üç sebebi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!