Bitcoin’in yeni hedefi 48 bin dolar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 18 ayın en yüksek seviyelerine çıksa da aşağı yönlü sert bir kırılma yaşanmaması adına son desteğin altına inilmemesi gerekiyor.

BTC/USD haftalık grafik. Kaynak: TradingView

35 bin dolar seviyesi çok kritik 

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’den alınan veriler, BTC fiyatındaki artışın 2 Kasım’da da devam ettiğini gösterdi. BTC/USD günlük kapanışın ardından Bitstamp’ta 35.968 dolara ulaşarak Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Şimdi destek olarak 35 bin dolar seviyesinin sağlamlığını test eden Bitcoin, fiyat düşüşü olasılığını göz ardı etmeyen yatırımcıların da radarında. 

Popüler analist Mark Cullen, son güncellemesinde 35 bin doların savunulması gereken önemli bir seviye olduğunu vurguladı ve “Şimdi bu fiyat aralığı kırıldı, durum basitleşti. Ya tutup yukarı çekeceğiz ya da aşağı doğru kırılmasına izin vereceğiz ve kısa vadede büyük olasılıkla BTC yükseliş trendini kaybedeceğiz” diyerek geçtiğimiz haftanın yatay piyasa hareketlerine atıfta bulundu. 

Cullen, durumun değişmesi için Bitcoin’in dört saatlik bir mumu 35 bin dolar altında kapatması gerektiğini de vurgulayarak devam etti:

BTC 35 bin doların altında dört saatlik bir mum kapatana kadar düşüş eğiliminde olmak için bir neden yok. Test için düşüş yaşanması muhtemelen iyi bir #BTFD fırsatı.

BTC/USD yıllık grafik. Kaynak: Mark Cullen/X

Aşağı yönlü hedef 34.600 dolar

Trader ve analist Credible Crypto ise kısa zaman dilimlerini değerlendirdi. Cullen gibi o da yukarı yönlü hareket devam etmeden önce daha düşük seviyelerin geleceğini vurguladı ve bu süreçte hem uzun hem de kısa pozisyonların sıkışacağını belirterek likidasyonların yaşanacağını söyledi.

There is our breakout

Something like this to wipe out some late longers real quick would not surprise me.

Quick dump down into demand, late longers flushed + fresh bears pile in into demand, higher low printed, run it back up into the real pump. $BTC https://t.co/uitgSD3nV0 pic.twitter.com/QZAaYEHb28

— CrediBULL Crypto (@CredibleCrypto) November 2, 2023

Cullen aşağı yönlü hedefi 34.600 dolar olarak belirledi.

X yorumunun bir bölümünde ise “Teklifler yığılmış halde beklerken desteğe yüklenen short pozisyonlar, fiyatın sıkışmasını veya yukarı dönmesin sağlayacaktır” dedi. 

BTC/USD yıllık grafik. Kaynak: Credible Crypto/X

Yarılanma sonrası 48 bin dolar geliyor mu?

Cointelegraph’ın önceden de bildirdiği üzere, Bitcoin geçtiğimiz hafta 34 bin doları destek haline getirirken, BTC fiyat tahminleri düşüş eğilimini sürdürdü. 20 bin dolarlık tahmin, diğerlerinin sadece bir an meselesi olduğunu iddia ettiği 40 bin dolarlık tahminle güçlü bir tezat oluşturuyor. 

This #Bitcoin bullish megaphone pattern has a target of +/- $48,000.

It broke out last week.

Let’s roll. pic.twitter.com/xauSPxbr5d

— Jelle (@CryptoJelleNL) November 2, 2023

Popüler trader Jelle içinse BTC/USD paritesinin daha da yükselmesi gerekiyor. Uzun zaman dilimlerini analiz eden Jelle, 50 bin dolara yakın hedefi olan bir kırılma olasılığı gözlemlediğini söyledi ancak analizinin bir bölümünde, hedefe ulaşmanın “biraz zaman” alabileceğini kabul etti:

Beklendiği gibi dördüncü çeyreğe güçlü bir başlangıç yapıyoruz ancak momentumun yaklaşık iki-üç hafta içinde yavaş yavaş azalmasını bekliyorum. 48 bin doları kırma mücadelesi biraz zaman alabilir ancak yarılanmanın ardından boğa piyasası kesinlikle başlayacak.

BTC/USD yıllık grafiği. Kaynak: Jelle/X

Bitcoin’in bir sonraki blok ödülü yarılanmasının Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’in yeni hedefi 48 bin dolar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!