ABD Kongresi, SEC’nin Kripto Paralara Getirdiği Bu Kuralı Ortadan Kaldırabilir!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Kongresi, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından kripto para şirketleriyle ilgili getirilmiş bir kuralı ortadan kaldırabilir.

ABD Genel Muhasebe Ofisi (GAO) tarafından alınan karara göre SEC’nin kripto para şirketlerine SAB 121 kapsamında getirdiği kısıtlamaların öncelikle Kongre tarafından değerlendirilmesi gerekiyordu.

SEC tarafından Mart 2022’de yayımlanan SEB 121’deki maddelere göre müşterilerine kripto paralar için saklama hizmeti veren kurumların bunları bilançolarında yükümlülük olarak göstermesi gerekiyor.

SEC’nin SAB (Staff Accounting Bulleting) adı altında yayımladığı bildiriler, bir kanun yerine SEC yetkililerinin yorumlarına dayanıyor ve bu şekilde işlev gösteriyor.

GAO tarafından hazırlanan rapora göre ise kripto paralar özelinde hazırlanan SAB’nin, bir kurallar bütünü olması bakımından uygulamaya konmadan önce Kongre’ye sunulması gerekiyordu.

Bağımsız bir kurum olan Genel Muhasebe Ofisi, Kongre’ye denetim ve danışma konusunda yardım eden bir organ olarak çalışmaktadır. Yaptığı denetimlerin ardından Kongre’ye raporlar sunar ve meclis denetimine katkıda bulunur.

SEC, bu bildiriyi yayımladığı zaman bunun bir kural olmadığını ve bu sebeple Kongre’ye sunulmasına gerek olmadığını savunmuştu.

SEC’nin bildirisi, kripto para topluluğundan büyük tepki gördü. SEC’nin kripto para dostu yetkililerinden Hester Peirce, mart ayında yaptığı açıklamalarda “SAB’nin icrasının mümkün olmadığını ama bildiride sanki öyleymiş gibi ifadelerin kullanıldığını” söylemişti.

SAB 121’in önümüzdeki süreçte Kongre’ye taşınması bekleniyor. Dijital Ticaret Odası’nın politikadan sorumlu başkan yardımcısı Cody Carbone, sosyal medya hesabından şunu söyledi:

“Bu, SEC için bir darbe; dijital varlıkların saklanması konusunda adil kuralların belirlenmesi bakımından ise bir galibiyet oldu. Kongre’nin bu kuralları reddetmek için harekete geçip geçmeyeceğini zaman gösterecek.”

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
ABD Kongresi, SEC’nin Kripto Paralara Getirdiği Bu Kuralı Ortadan Kaldırabilir!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!