SEC Başkanı Gary Gensler’dan son dakika golü gelecek mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bloomberg ETF analistlerine göre Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Başkanı Gary Gensler’in “sadistçe” bir hareketle spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının fişini çekme ihtimali çok düşük. 

ETF yorumcusu Dave Nadig, Bloomberg’in kıdemli ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas’a hitaben paylaştığı 31 Ekim tarihli X post’unda, Gensler’in spot Bitcoin ETF başvurularının birikmesine izin verip, hepsini “dalga geçer gibi” bir kerede reddedip etmeyeceğini sordu. 

Nadig, “Bundan çok daha sıkıcı olacağından eminim ama bazen tüm bunlar dev bir Gensler yarı komedisi için tuzakmış gibi geliyor” dedi.

I’m sure it will be much more boring than this — but sometimes it does feel like this is all a setup for a giant Gensler semi-comedic rug-pull.

— Dave Nadig (@DaveNadig) October 30, 2023

Bu yoruma yanıt veren Seyffart ise böyle bir senaryonun aylardır olmasa da haftalardır aklını kurcaladığını itiraf etti. Seyffart, “Yine de onun açısından kesinlikle destansı olurdu” diyerek sözlerine devam etti. 

Balchunas da söz alarak olası bir ret kararının “inanılmaz derecede sadistçe” olacağını vurguladı ve bunun muhtemelen “bir dava dalgasını tetikleyeceğini” belirtti. 

Her iki analist de bu senaryonun olası olmadığını savunurken, Balchunas bir son dakika reddinin tamamen ihtimal dışı olmadığını ve bu nedenle Seyffart ile birlikte onay ihtimalini yüzde 90’ın üzerine çıkarmayacaklarını dile getirdi.

İlgili: Bitcoin ETF’lerine ilgi büyük 

Gensler’ın spot Bitcoin ETF’lerine ilişkin düşünceleri yakın zamanda tekrar gündem olan 2019 yılındaki videosunda spot ETF ürünlerine dair SEC’in tavrını “tutarsız” bulmuştu.

SEC’in spot Bitcoin ETF başvurularını reddetme konusunda kökleri 2017 yılına dayanan uzun bir geçmişi var.

Bu geçmiş, 2021 yılında SEC’in başına atandığından beri Gensler tarafından da sürdürülüyor. O zamandan beri Gensler, yatırımcıların korunmasına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek spot Bitcoin ETF başvurularını erteliyor.

Haziran 2022 tarihinde Gensler liderliğindeki SEC, kripto varlık yöneticisi Grayscale’in Bitcoin Trust’ı spot ETF’e dönüştürme teklifini reddettiği için dava edilmişti ve mahkeme SEC’in başvuruyu reddetmesinin “keyfi” olduğuna karar vermişti. SEC karara itiraz etmedi.

SEC, spot ürünlerin yatırımcıları piyasa manipülasyonundan korumak için yeterli güvenceye sahip olmadığını iddia ederek bugüne kadar yalnızca Bitcoin ve Ether vadeli işlem ürünleri için ETF başvurularını onayladı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
SEC Başkanı Gary Gensler’dan son dakika golü gelecek mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!