Eski Goldman Sachs Yöneticisi: Bitcoin ve Kriptoya Artan Para Arzı Boğayı Getirecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’li bankacılık devi Goldman Sachs’ın eski yöneticilerinden Raoul Pal, Bitcoin (BTC) boğasını devam ettirebilecek önemli bir veriye işaret etti.

Finansal medya platformu Real Vision’ın kurucu ortağı ve CEO’su Raoul Pal 29 Ekim tarihli sosyal medya gönderisinde, artan toplam para arzı (M2) ile kripto para piyasasındaki yükseliş arasındaki korelasyona değindi. Geçmişteki boğa koşularının çoğunun itibari para arzındaki artışla aynı zamana denk geldiğini öne çıkaran analist, yükseliş devam edebileceğini ima etti.

Raoul Pal tarafından sunulan grafiklere bakıldığında 2021, 2017 ve 2014 yıllarındaki boğa sezonlarının M2 verisinin artışına paralel gittiği görülüyor. Bununla birlikte M2 seviyesi düşünce yani global piyasalardaki para arzı durağanlık gösterdikçe Bitcoin’de gerileme yaşanıyor.

CEO paylaşımlarına ek olarak yaptığı açıklamada Bitcoin’in Nasdaq’tan daha iyi performans sergileme vaktinin geldiğini şu ifadelerle öne çıkardı:

Global M2’yi gerçekten seviyor… Bu BTC’nin Nasdaq’tan daha iyi performans gösterdiği ve kriptonun Süper Büyük Kara Delik haline geldiği zamandır.

Özellikle Covid pandemisi sürecinde ve sonrasında durağan ekonomiye çare bulmak isteyen ABD, ciddi miktarda para basmıştı. Bu para basımı beraberinde Bitcoin fiyatında yeni rekorlar getirmişti.

M2, ABd Federal Rezervi’nin dolaşımda olduğunu tahmin ettiği dolar miktarıdır. Bu veri insanların sahip olduğu tüm nakit parayı ve tasarruf hesapları, çek hesapları ve mevduat sertifikaları gibi diğer kısa vadeli tasarruf araçlarına yatırılan tüm parayı kapsar.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Eski Goldman Sachs Yöneticisi: Bitcoin ve Kriptoya Artan Para Arzı Boğayı Getirecek!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!