CME Binance’i Zorluyor: Bitcoin’e Artan Kurumsal Talep 2021 Boğasını Hatırlattı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Chicago Mercantile Exchange (CME), türev Bitcoin piyasasında gitgide daha önemli bir rol oynamaya başlıyor.

CME’de vadeli Bitcoin sözleşmeleri için açılan pozisyonların değeri 3,57 milyar dolara yükseldi ve CME böylece vadeli Bitcoin işlemleri için en büyük ikinci borsa haline geldi. Coinglass verilerine göre CME, bundan birkaç hafta öncesine kadar en büyük dördüncü borsaydı.

CME’nin bu tırmanışı, 2020-2021 tarihlerinde görülen boğa koşusunun ilk dönemlerine benzer nitelikler taşıyor.

İşlem hacmi olarak dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, 3,84 milyar dolarlık açık pozisyon ile listede zirveyi çekiyor.

Uzlaşmaların nakit üstünden yapıldığı CME’deki vadeli işlem sözleşmelerinin toplam değeri, kısa süre önce 100.000 BTC’yi aşarak rekor kırdı. CME böylece vadeli Bitcoin pazarındaki payını %25’e kadar çıkardı.

Bazı analistlere göre CME’de görülen bu hareketlilik, Bitcoin fiyatındaki artışta kurumsal yatırımcılarının da payı olduğunu gösteriyor. Birkaç gün önce 35.000 doları aşan Bitcoin, CoinGecko verilerine göre yaklaşık 34.400 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin fiyatındaki yükseliş hakkında konuşan bir CME yöneticisi, kurumsal yatırımcıların kripto para konusunda aktif olduklarını söylemişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
CME Binance’i Zorluyor: Bitcoin’e Artan Kurumsal Talep 2021 Boğasını Hatırlattı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!