Bitcoin için yeni boğa rallisi yolda mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’i 2023 yılının en yüksek seviyesine çıkaran yükseliş momentumu, fiyatın 35.000 dolar seviyesine doğru baskı yapmasıyla üçüncü haftada da devam ediyor. 

Mevcut yükseliş momentumunu destekleyen bazı önemli gelişmeler şunlar:

Günlük zaman diliminde 50 günlük hareketli ortalama ile 200 günlük hareketli ortalama arasında altın haç formasyonu meydana geldi.
DecenTrader ve Kingfisher’ın likidite göstergeleri, Bitcoin fiyatının 36.300 dolar seviyesini aşması durumunda 36.300 ila 40.000 dolar aralığında kısa bir sıkışma yaşayabileceğini gösterdi.

Still a good amount of liquidity for #bitcoin between current price all the way up to $39,500.

Track it here: https://t.co/s1yivlKw5D pic.twitter.com/2i09F7Z9We

— Decentrader (@decentrader) October 26, 2023

Opsiyon piyasası verileri, yatırımcıların duyarlılığı ve konumlandırmasındaki değişimi vurguladı.

Bitcoin’in opsiyon verileri, daha fazla fiyat artışının olabileceği perspektifiyle uyumlu bir yapıda görünüyor. Ayrıca, geçtiğimiz haftaki gamanın Bitcoin fiyatının 35.280 dolara yükselmesiyle sonuçlanan potansiyel bir uzantısı olabileceği vurgulanıyor. Veriler, 35.000 dolar ila 40.000 dolar arasında potansiyel bir gamayı gösteriyor.

Geçtiğimiz hafta türev piyasalarında günlük opsiyon hacimlerine artış görüldü. The Big Picture podcast’inin sunucusu Joe Kruy, şunları söyledi.

“Paradigm, hacim açısından yüzde 70 oranıyla şimdiye kadarki en iyi gününü geçirdi.”

Paradigm günlük opsiyom hacimleri (USD). Kaynak: Paradigm

Galaxy’nin Amerika Satış Müdür Kelly Greet, Bitcoin opsiyon piyasası hakkındaki konuşmalara ek olarak şu ifadeleri kullandı.

Gördüğümüz akışlar, burada gösterilen her şeyi ve piyasada yer alanları yansıtıyor. Bu kısa gamayı vurgulamaya başladığımız dönemde, üçüncü çeyrekten dördüncü çeyreğe kadar aydan aya bir artış yaşandı. Ekim ayının başında BTC ve Ether arasında gözle görülür bir fark ortaya çıktı. Spot aralığını aşacak katalizörü bulduğumuzda yaşananları görmek inanılmazdı. Spotun 30 doların ortasına yerleştiğini gördük ve bu konuyu konuşmaya başladığımızda 25 dolar seviyelerindeydi. Bu konuyu tartıştığımız sırada zirve gama 32.000 dolar civarında yer alırken şimdi 36.000 ila 40.000 dolar civarında olduğunu görüyoruz.

Yatırımcılar, teknik analiz açısından bakıldığında altın haç formasyonunun doğuşuyla birlikte günlük zaman diliminde meydana gelen boğa flama formasyonunu da dikkatle takip ediyor.

BTC/USDT 1 günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bununla birlikte 36.300 dolar seviyesindeki bir fiyat hareketinin short pozisyonlar üzerinde artan bir baskıya yol açıp açmayacağına dikkat edilmelidir.

Temel olarak, spot hacimlerin zirveye ulaşmasıyla birlikte short tasfiyelerin arttığını görebiliriz. Bu süreç aşağıdaki grafikte gösterilmiştir.

Binance Vadeli İşlemlerde BTC/USDT. 12 saatlik grafik. Kaynak: Velo

Galaxy’nin Araştırma Başkanı Alex Thorn’a göre, “BTC/USD 35.750 – 36 bin dolara yükselirse geçen haftaki Bitcoin gama sıkışması yeniden yaşanabilir.”

Thorn şu şekilde açıkladı. 

“Opsiyon satıcılarının her %1’lik yukarı yönlü hareket için 20 milyon dolarlık spot BTC satın alması gerekecek. Bu du bahsedilen seviyelere yükselmeye başlarsak bir patlamaya neden olabilir. 

Spot BTC seviyelerinde toplam satıcı gaması. Kaynak: Galaxy/X
BTC opsiyon piyasasında gama açıklaması. Kaynak: Alex Thorn / X

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin için yeni boğa rallisi yolda mı?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!