‘Bitcoin ETF’lerine karşı tutarsız bir yaklaşım mevcut’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gensler’in 2019’da çekilen ancak yeniden ortaya çıkan bir videosunda, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu spot Bitcoin ürünlerine yönelik “tutarsız” yaklaşımı nedeniyle eleştirdiği görüldü.

Kısa süre önce sosyal medyada yeniden dolaşıma giren video, Gensler’in SEC üyesi olmadan önce 2019 MIT Bitcoin Expo’da Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) komisyon üyesi Hester Peirce ile bir gerçekleştirdiği sohbette blokzincir düzenlemesini tartıştığını ortaya koydu.

Gensler, “Bitcoin vadeli işlemleri, Ethereum vadeli işlemleri ve benzerleri var olmaya devam edecek ancak Bitcoin ETF’leri kabul edilmeyecek. Bu bana biraz tutarsız geliyor. Yasalar tamamen benzer olmasalar da neredeyse aynı.” dedi.

Bunun üzerine X’te bulunan kripto toplulukları video karşısında kendilerini tutamayarak, Gensler’in spot Bitcoin ETF hakkındaki mevcut görüşlerinin eskiye göre zıt olduğunu belirterek duruma tepki gösterdi.

Piyasa analisti Zack Voell yaptığı X postunda “Gary Gensler, Gary Gensler’in yanıldığını söylüyor” dedi. Başka bir X kullanıcısı ise “Sakin ve normal Gensler’i kaçırdık” yorumunu yaptı.”

Gary Gensler says Gary Gensler is wrong. pic.twitter.com/sHGzHcUyIC

— Zack Voell (@zackvoell) October 28, 2023

SEC bugüne kadar yalnızca Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ETF’lerini onayladı.

İlgili: Ripple CEO’su eski SEC Başkanı Jay Clayton’ın yorumlarını eleştirdi

SEC, 2017’ye kadar spot Bitcoin ETF başvurularını reddetmişti. Bu gelenek, fonların piyasa manipülasyonuna karşı korunmasız olduğunu iddia ederek son spot Bitcoin ETF başvurularını reddeden veya erteleyen Gensler yönetiminde de devam etti.

Gensler yönetimindeki SEC, varlık yöneticisi Grayscale tarafından mevcut Bitcoin Trust’ı bir spot ETF’e dönüştürme teklifini reddettiği için dava edilmişti.

Mahkeme, SEC’in başvuruyu reddetmesini “keyfi” olarak değerlendirdi. SEC ise kararı temyiz etmedi.

Magazin: Kripto düzenlemesi – SEC Başkanı Gary Gensler son sözü söyleyecek mi?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Bitcoin ETF’lerine karşı tutarsız bir yaklaşım mevcut’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!