Koreli Yatırımcılar Bu Altcoinleri Tercih Ediyorlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Koreli kripto para yatırımcıları, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto paraların yerine altcoinlere yatırım yapmayı tercih ediyor.

DeSpread Research tarafından yapılan araştırmaya göre Güney Kore’deki yatırımcılar, piyasadaki büyük coinlerin yerine daha küçük altcoinleri tercih ediyor:

“Upbit’teki bireysel yatırımcıların çoğunluğu, yüksek getiri potansiyeli olan altcoinlere yoğun bir ilgi gösteriyor ve bunun beraberinde gelen riskleri de kabulleniyor. Altcoin ticaretinin Kore pazarındaki büyük payının sebeplerinden biri bu.”

Dünya genelindeki kripto para borsalarının büyük kısmı, yılın başından beri hacim konusunda düşüş yaşıyor. Ancak rapora göre ülkenin en büyük kripto para borsası olan Upbit, özellikle Ripple’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) karşısında aldığı zaferin ardından hacimde bir artış yaşadı.

Global işlem hacmine olan katkıları bakımından Koreli yatırımcılar, özellikle LOOM, XEC, FLOW, STX, BSV, KAVA, ZIL, KLAY, CRO ve IOTA gibi altcoinlere ilgi gösteriyorlar.

Global borsalarda Bitcoin ve Ethereum’un işlem hacimleri büyük olsa da bunların Kore borsalarındaki hacmi, genele kıyasla küçük kalıyor.

Kore Mali İstihbarat Birimi tarafından yapılan bir ankete göre 2023 itibarıyla ülkede nüfusun %10’undan fazlasına denk gelen, 6 milyon kripto para yatırımcısı bulunuyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Koreli Yatırımcılar Bu Altcoinleri Tercih Ediyorlar
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!