FLOKI, DOGE, PEPE gibi memecoin’ler geri mi dönüyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyatının bu hafta 35 bin dolara kadar yükselmesi, Floki (FLOKI) de dahil olmak üzere birçok memecoin fiyatında artışa neden oldu.

Bitcoin ETF heyecanı ve TokenFi lansmanıyla FLOKI fiyatı yüzde 140 arttı 

27 Ekim tarihi itibarıyla FLOKI yüzde 140’ın üzerinde bir artış gerçekleştirerek son beş ayın en yüksek seviyesi olan 0,00004261 dolara yükseldi. Tartışmalı pazarlama taktikleriyle bilinen memecoin, aşağıda gösterildiği üzere, New York merkezli Grayscale Investments’ın NYSE Arca’da yeni bir spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) için başvuruda bulunmasının ardından yükselmeye başladı. 

FLOKI/USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

Tokenizasyon platformu TokenFi’ın 27 Ekim tarihinde kendi yerel dijital parası TOKEN’ı piyasaya sürülmesi de FLOKI fiyat artışına destek sağladı. Kullanıcılar artık FLOKI stake ederek TOKEN kazanabilecek.

$FLOKI is launching staking and a new tokenization platform to target the $16 trillion tokenization industry today! ️️️️

Their new token is named TokenFi with the $TOKEN ticker! ️️️️️️

Brilliant idea and execution. No wonder #Floki is outperforming $DOGE, $SHIB,… https://t.co/n3sjXYdnJR

— Shelby (@CryptoNewton) October 27, 2023

FLOKI fiyatının bir sonraki hedefi neresi?

FLOKI’nin devam eden yükselişi, günlük göreceli güç endeksini (RSI) Ocak 2023 tarihinden bu yana ilk defa aşırı alım bölgesine getirdi. 

RSI indikatöründe aşırı alım bölgesine gelinmesi fiyatta düzeltme yaşanacağı anlamına geldiğinden, FLOKI’nin de önümüzdeki günlerde veya haftalarda bir düzeltme yaşamasına kesin gözüyle bakılıyor.

FLOKI/USD günlük grafik. Kaynak: TradingView

FLOKI’nin yükselişinin duraksaması durumunda FLOKI/USD paritesinin Ekim ayında 0.5 Fibonacci düzeltme seviyesi 0.00003548 dolara düşme riski bulunuyor. Bu seviyenin altında net bir kapanış gelmesi halinde ise fiyatın Kasım ayında 0.236 Fibonacci seviyesi olan 0.00003069 dolara düşmesi bekleniyor.

Fiyatın 0,00004027 dolara yükselerek mevcut direnci kırması durumundaysa 0.00004078 dolara yükselme ihtimali bulunuyor.

DOGE ve SHIB gibi memecoin’ler uyanıyor mu?

Neredeyse tüm memecoin’ler 2023 yılında Bitcoin gibi önemli kripto para birimlerine göre olumsuz bir performans gösterdi ve hatta bazıları yılbaşından bugüne kayıplar yaşadı.

Örneğin en popüler memecoin olan Dogecoin’in fiyatı, 19 Ekim tarihindeki Grayscale Bitcoin ETF duyurusundan bu yana 30’un üzerinde artış göstermesine rağmen 27 Ekim tarihi itibarıyla YTD getirisi, BTC’nin aynı dönemdeki yüzde 105’lik getirisine kıyasla yalnızca yüzde 1,3 oldu

7 günlük memecoin ve YTD karşılaştırması. Kaynak: Messari

Benzer şekilde, Shiba Inu da son yedi günde yaklaşık yüzde 25 yükselmesine rağmen YTD’de yüzde 2,75 düşüş gösterdi.

Nisan 2023 tarihinde piyasaya çıkan ve o zamandan bu yana yüzde 500’ün üzerinde artış gösteren Pepecoin ve 27 Ekim tarihi itibariyle YTD getirisi yüzde 435 civarında olan FLOKI bu durumun istisnaları oldu. 

2020-2021 kripto boğa piyasasında ise Dogecoin ve Bitcoin sırasıyla yüzde 1.700 ve yüzde 67.475 yükselmişti.

DOGE/USD haftalık grafik. Kaynak: TradingView

Kripto piyasasında risk duyarlılığının yüksek olduğu zamanlarda, minimum sürede maksimum getiri elde etmek amacıyla memecoin avına çıkılır ancak risk duyarlılığı düştüğünde memecoin’ler de sert bir şekilde düşebilir.

Örneğin DOGE şu anda, 2020-2021 yılındaki fiyatından yüzde 90 oranında düşük seviyede işlem görüyor. Bu nedenle, memecoin’lerin yükselişe devam edip etmeyeceği büyük ölçüde ETF gelişmelerine ve bunun BTC fiyatı üzerindeki etkilerine bağlı gibi görünüyor. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FLOKI, DOGE, PEPE gibi memecoin’ler geri mi dönüyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!