Bu Kripto Para Borsası, Kullanıcı Bilgilerini Vergi Dairesiyle Paylaşacak

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

En büyük kripto para borsalarından Kraken, bazı kullanıcılara ait bilgileri önümüzdeki ay ABD Vergi Dairesine (IRS) teslim edecek.

The Block tarafından aktarılan bilgilere göre borsa, olaydan etkilenecek olan kullanıcılarına “Kraken, mahkeme kararı kapsamındaki bu bilgileri Kasım 2023’ün başında paylaşmayı planlıyor.” şeklinde bir e-posta gönderdi.

IRS ile Kraken arasındaki yasal çekişme, 2021’de başladı. IRS, vergi kaçıran kripto para kullanıcılarını tespit etmek için Kraken’a bir John Doe celbi gönderdi.

Kraken’ın bu talebi yerine getirmediğini öne süren IRS, belgelerin teslim edilmesi için bu şubat ayında mahkemeye başvurdu. Mahkeme, haziran ayında Kraken’ın kullanıcı bilgilerini IRS’ye teslim etmesi yönünde karar aldı.

Alınan karara göre Kraken, 2016-2020 aralığındaki herhangi bir yıl içerisinde değeri 20.000 doları aşan işlem yapmış müşterilerinin profil bilgilerini ve işlem geçmişlerini IRS’ye iletecek.

Vergi Dairesi böylece kullanıcıların isimlerine, doğum tarihleri, vergi kimlik numaralarına, adreslerine, telefon numaralarına, e-posta adreslerine ve işlem geçmişlerine erişebilecek.

IRS buna ek olarak kullanıcıların IP adreslerinin, iş geçmişlerinin, gelir kaynaklarının, servetlerinin ve bankacılık bilgilerinin de teslim edilmesini talep ediyordu.

Ancak yapılan açıklamaya göre Kraken, hem bu durumdan etkilenen kullanıcıların sayısını hem de kullanıcıları bilgilerinin kapsamını “kayda değer derecede azaltması” konusunda mahkemeyi ikna etmeyi başardı.

IRS önceden 59.331 Kraken kullanıcısına dair bilgi edinmek isterken bu sayı 42.017’ye düşürüldü.

 

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bu Kripto Para Borsası, Kullanıcı Bilgilerini Vergi Dairesiyle Paylaşacak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!