Bitcoin almak için çok mu geç?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’de yakın zamanda bir geri çekilme yaşanabilir mi? Bazı kripto para piyasası yorumcuları cevabın kurbağa temalı memecoin PEPE’nin fiyat hareketinde saklı olabileceğine inanıyor.

If you want to know when a pull back is coming, just watch $PEPE. It’s literally an index for when the market is getting overheated. When people are confident enough to go there and it pumps, that’s your sign to exit. Works every time. pic.twitter.com/vMcqiddHwp

— Ran Neuner (@cryptomanran) October 26, 2023

Onchain Capital kurucu ortağı ve Crypto Banter sunucusu Ran Neuner, 27 Ekim tarihinde X’te (eski adıyla Twitter) paylaştığı gönderide, memecoin Pepe’nin kripto pazarındaki anlamsız heyecanın güçlü bir göstergesi olduğunu öne sürdü ve şunları söyledi:

Geri çekilmenin ne zaman gerçekleşeceğini bilmek istiyorsanız PEPE’yi takip edin. Kelimenin tam anlamıyla piyasanın fazla ısındığı zamanı gösteren bir endeks.

Herkes yükseliş konusunda kendinden eminken yükselişin gelmesi her zaman çalışan bir çıkış sinyalidir.

Pepe yakın zamanda yüzde 100’ün üzerinde bir artış yaşadı. 20 Ekim tarihinde Pepe 0.00000064 dolardan işlem görürken bu rakam 27 Ekim tarihinde 0.00000134 dolarla zirve yaşadı. Aynı zaman arlığında Bitcoin ise yıllık zirvesinden düşüş yaşamaya başlamıştı.

Neuner’in teorisi geçmişte diğer kripto yatırımcıları tarafından da paylaşılmıştı. 23 Eylül tarihinde trader Alex RTB, 60.000 takipçisine Pepe’yi yaklaşan kısa vadeli düşüşler karşısında güvenilir indikatör olarak kullanmaya başladığını söylemişti.

This $PEPE pump is another indicator of upcoming #BTC dump.

I am speaking with experience, you can check past price movements.

Pumping coins like $PEPE, $DOGE, $XRP, $IMX, $LINK always indicates the bloodbath, let’s see how it goes this time. pic.twitter.com/piseCxRiqD

— Alex RT₿ (@rutradebtc) September 22, 2023

Buna karşın verilerin her zaman teoriyi desteklemediğini iddia eden trader’lar da bulunuyor.

Bitcoin ve Pepe teorileri doğru olabilir mi?

Dubaili trader Reetika Cointelegraph’a verdiği demeçte, Pepe’nin son dönemdeki yükselişinin büyük ölçüde takımdaki değişikliklerle ilgili heyecan verici haberlerden ve ek token yakılacağı gerçeğinden kaynaklandığını ve bunun piyasada güven işareti olmadığını dile getirdi. 

6.9T $PEPE Tokens worth ~$6,000,000 have been burned. https://t.co/aN5LRUFz8u

A new team of advisors have been brought on to guide Pepe forward. Uses for the remaining 3.79T tokens attributed to the original team CEX multi-sig wallet for strategic partnerships and marketing… pic.twitter.com/JN3ssvH0XL

— Pepe (@pepecoineth) October 24, 2023

TradingView’den alınan karşılaştırmalı verilerin de görüldüğü üzere Pepe’nin fiyatı genellikle Bitcoin’in fiyatıyla korelasyon halinde bulunuyor ve bu da memecoin’in bir gösterge olarak kullanılmasını zorlaştırıyor.

PEPE ve BTC karşılaştırmalı fiyat hareketi. Kaynak: TradingView

Reetika ise daha güvenilir bir indikatör olarak Solana kullanılabileceğini söyledi ve şunları ekledi:

SOL şimdiye kadarki hareketler için çok iyi bir indikatör oldu. Tüm hareket boyunca BTC/ETH’den en az bir gün önce dirençleri kırdı. Bu durumu yukarı yönlü hareketleri tahmin etmek için kullanıyorum.

SOL’un da mükemmel bir gösterge olmadığını ancak en son hareketinde iyi performans gösterdiğini açıklayan Reetika sözlerini tamamladı. Benzer şekilde, piyasa yorumcusu ve kripto habercisi Poordart da Cointelegraph’a verdiği demeçte Pepe’nin muhtemelen Bitcoin gibi büyük kripto paraların gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için en iyi indikatör olmadığını değerlendirdi.

Poordart’a göre Pepe, Bitcoin’in fiyat hareketlerini doğru olarak tahmin etmek için güvenilir bir ölçüt olmaktan çok uzak ve herhangi bir “gerçek kalıcı değere” sahip olmak için piyasada çok yeni.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
Bitcoin almak için çok mu geç?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!