Sam Bankman-Fried, hakim karşısına çıktı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Eski FTX CEO’su, dolandırıcılık davası kapsamında ifadesini sundu.

Eski FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, jürilerin yer almadığı duruşmada ifade verdi.

Mahkeme salonundan gelen haberlere göre, duruşma esnasında mesajlaşma uygulaması Signal üzerinde yapılan konuşmalar ve iletişim verilerinin FTX’te yer almasına ilişkin konular gündeme geldi. Sam Bankman-Fried, şirket politikalarına uygun hareket ettiğini ve Signal üzerinde yapılan sohbetlerin otomatik silmeye ayarlanmadığını belirtti. 

SBF’nin avukatı Mark Cohen, eski CEO’ya “Otomatik silmeyi neden kapattınız?” sorusunu yöneltti. 

SBF, “Regülatörden haber almıştım” şeklinde cevap verdi.

Cohen, Alameda Research aracılığıyla müşteri fonlarının aklanması için kullanıldığı iddia edilen North Dimension’ı da gündeme getirdi. SBF’nin açıklamasına göre şirketin eski yetkilisi Dan Friedberg, ona şirketin kurulmasını sağlayan belgeleri verdi ve SBF de herhangi bir soru sormadan imzaladı. 

Cohen, SBF’ye “Alameda aracılığıyla FTX’ten  fon almanın yasal olduğuna inanıyor muydunuz?” diye sordu.

SBF, soruya “Evet” şeklinde yanıt verdi.

SBF, Alameda ve FTX’e bağlı North Dimension’ın kuruluşu sırasında her iki şirketin de CEO’su olduğunu ve o zamanlar FTX’in bir banka hesabının bulunmadığını söyledi.

Davanın en önemli noktalarından bir tanesi, FTX CEO’sunun Alameda’yı finanse etmek için müşteri fonlarını kullanıp kullanmadığı iddialarıydı. SBF, konuyla ilgili olarak Fenwick & West ve FTX eski genel danışmanı Can Sun ile iletişim kurduğunu söyledi.

Sam Bankman-Fried, kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmeyi sürdürüyor. Eski CEO ayrıca, Mart 2024’te de yeni suçlamalarla karşı karşıya kalacak.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sam Bankman-Fried, hakim karşısına çıktı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!