JPMorgan’ın coin’i üç yılda yapamadığını dört ayda yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

JPM Coin’i piyasaya sürdüğünden beri geçen üç yılda sadece 300 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşan banka, şimdilerde “her gün 1 milyar doları hareket ettirdiklerini” söylüyor

JPMorgan’ın küresel ödemeler müdürü Takis Georgakopoulos, şirketin dijital varlığı JPM Coin aracılığıyla günlük 1 milyar doların üzerinde işlem gerçekleştirildiğini açıkladı.

26 Ekim’de Bloomberg TV’ye verdiği bir röportaj sırasında Georgakopoulos, mevcut ödeme sistemlerinin üç büyük verimsizliğinden bahsetti: ödemelerin hızı, sınır ötesi işlemler ve paranın değiştirilebilirliği. Georgakopoulos, JPMorgan’ın bu üç sorunu JPMorgan Coin ile çözmeye çalıştığını söyledi ve şunları ekledi:

“Bugün, birçok büyük şirket için JPM Coin aracılığıyla her gün 1 milyar doları hareket ettiriyoruz.”

Yöneticiye göre bir sonraki adım, JPM Coin’in perakende versiyonunu geliştirmek. Merkez bankası dijital para birimi (CBDC) bunu yapmanın bir yolu. Ayrıca, bankaların blokzincir teknolojisini kullanarak mevduatların dijitalleştirilmiş bir versiyonunu yaratmaları için de bir fırsat bulunuyor.

JPM Coin, 1:1 teminatlandırma oranıyla ABD dolarına sabitlenmiş bir stablecoin. JPM Coin’in 2020 yılında piyasaya sürüldüğünde tek amacı, JPMorgan’ın kurumsal müşterileri arasında gerçek zamanlı brüt ödeme için geçici bir araç hizmeti vermekti.

JPMorgan, Haziran 2023’te 2020’deki piyasaya sürülüşünden bu yana JPM Coin aracılığıyla 300 milyon dolardan fazla işlem yapıldığını bildirdi. Günlük işlemlerin 1 milyar doları aştığını bildiren yeni veriler, dört ay içinde büyük bir artışa işaret ediyor. Bu durum, haziran ayında JPM Coin sistemi üzerinden euro cinsinden işlemlerin başlatılmasıyla da ilişkilendirilebilir.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
JPMorgan’ın coin’i üç yılda yapamadığını dört ayda yaptı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!