Borç ödeme telaşındaki FTX geçmişte yaptığı ödemelerin peşinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İflas eden kripto borsası FTX, kâr amacı gütmeyen bir yapay zeka (AI) güvenlik kuruluşu Center for AI Safety (CAIS) kurumuna gerçekleştirdiği milyonlarca dolarlık ödeme hakkında soruşturma talep edeceğini açıkladı.

FTX avukatları tarafından 25 Ekim tarihinde iflas mahkemesine yapılan başvuruda FTX’in CAIS’e Mayıs ve Eylül 2022 tarihleri arasında, kripto para borsasının iflasından aylar önce, 6,5 milyon dolar verdiği iddia edildi.

FTX, Delaware İflas Mahkemesi yargıcından CAIS’in FTX ile bağlı kuruluşlarla ve eski FTX yöneticileriyle ödeme, fon transferi, iletişim ve benzeri faaliyetler gerçekleştirip gerçekleştirilmediğini veya herhangi bir anlaşma veya sözleşme imzalayıp imzalamadığını sorgulayan mahkeme celplerini onaylamasını istedi.

FTX başvurusundan öne çıkanlar. Kaynak: Kroll

Borsa, CAIS’in “transferlerle ilgili gönüllü olarak muhasebe işlemlerini sağlama” taleplerini reddettiğini ve iki firmanın Ağustos ayı başında bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve Ekim ayı başlarında e-posta yazışmaları yaptığını iddia etti.

CAIS kurumu kendisine verilen yorum hakkını hemen değerlendirmek istemedi.

FTX’in CAIS’a soruşturma açılmasını talep etmesinin, Kasım 2022 tarihindeki iflas nedeniyle zarar eden alacaklılara ve müşterilere geri ödeme yapmak amacıyla fonları kurtarma çabalarının bir parçası olduğu değerlendirildi. FTX, Haziran ayında yayımladığı bir raporda yaklaşık 7 milyar doları topladığını ve müşteri fonlarını karşılamak için 1,7 milyar dolara daha ihtiyacı olduğunu bildirmişti.

CAIS, Mayıs ayında yayımlanan ve yapay zeka ile ilgili risklere dikkat çeken açık bir bildiriyle tanınmıştı. Bu bildiride, nükleer savaşın yanı sıra yapay zekadan kaynaklanan yok olma risklerinin azaltılmasına da öncelik verilmesi gerektiği bildirilmişti. Söz konusu bildiri, aralarında OpenAI CEO’su Sam Altman ve yapay zekanın “vaftiz babası” Geoffrey Hinton’un da bulunduğu çok sayıda önemli kişi tarafından da imzalanmıştı.

FTX’in soruşturma talebi, CAIS’in FTX’ten, FTX Philanthropy’den, FTX Vakfı’ndan, FTX Gelecek Fonu’ndan veya FTX’in herhangi bir memurundan, yöneticisinden, yüklenicisinden veya çalışanından aldığı bir dizi transferin, belgenin ve iletişim kayıtlarının incelenmesini içeriyor.

Aynı zamanda özellikle kurucu ortaklar Sam Bankman-Fried ve Gary Wang, Bankman-Fried’ın babası Joseph Bankman ve erkek kardeşi Gabriel Bankman-Fried, eski Alameda Research CEO’su Caroline Ellison ve eski FTX avukatları Can Sun ve Daniel Friedberg’den de bilgi talep ediliyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Borç ödeme telaşındaki FTX geçmişte yaptığı ödemelerin peşinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!