Bitcoin’de Yaşanan Büyük Yükseliş “Golden Cross” Oluşturacak: Ralli Sürecek Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) son haftalarda gösterdiği yükseliş performansı sayesinde Golden Cross’a bir adım daha yaklaştı.

Bitcoin, geçtiğimiz hafta yaşadığı %30’luk yükseliş sonrası ivmesini korurken analistler Golden Cross’un çok yakında olduğu konusunda uyardı. Özellikle son hafta spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) onayına yönelik artan beklenti fiyattaki yükselişi güçlendirdi. Bununla birlikte Bitcoin’de 2024 yılının Nisan ayında gerçekleşecek halving’in yaklaşması da yükselişin arkasındaki itici güçler arasında yer aldı.

50 günlük hareketli ortalamanın (MA50) 200 günlük hareketli ortalamayı (MA200) yukarı yönlü kesmesiyle oluşan Golden Cross ise şimdiye kadar genellikle yükseliş getirdi. Verilere göre Bitcoin bugüne kadar 9 kez Golden Cross kesişmesine tanıklık etti.

%640’a varan yükselişleri tetikledi

Bu kesişmelerden 6 tanesi pozitif etki yaratırken 11 Temmuz 2014, 15 Temmuz 2015 ve 19 Şubat 2020 tarihli üç tanesiyse başarılı bir sinyal olamadı ve beraberinde fiyatta düşüşler yaşanmıştı.

Grafiğe bakıldığında ilk iki Goden Cross kesişmesi ve Mayıs 2020’deki kesişme beraberinde ciddi kazançlar getirdi. Mayıs 2020’deki Golden Cross kesişmesinin ardından gelen bir yıllık süreçte Bitcoin fiyatı yaklaşık %640 yükselmişti.

Bununla birlikte Bitcoin, Eylül 2021’deki Golden Cross’un ardından tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 dolara ulaşmıştı.

Bu yıl 2 kez yaşandı

Bitcoin 2023 yılı içerisinde 2 kez Golden Cross kesişmesine tanıklık etti. İlki şubat ayında gerçekleşti ve fiyat kesişmeden sonraki 2 aylık süreçte yaklaşık %60 yükseldi. İkincisi eylül ayının başında yaşandı ve 40 gün gibi daha kısa bir süre zarfında %35 civarında yükseliş gösterdi.

Eğer Bitcoin fiyatında çok ani değişimler olmazsa bir sonraki Golden Cross önümüzdeki birkaç gün içerisinde gerçekleşecek. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,3 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 34.317 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’de Yaşanan Büyük Yükseliş “Golden Cross” Oluşturacak: Ralli Sürecek Mi? isimli makale Tugay Erdem tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’de Yaşanan Büyük Yükseliş “Golden Cross” Oluşturacak: Ralli Sürecek Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!