Bitcoin hakimiyeti son iki buçuk yılın zirvesinde

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in pazar hakimiyeti son 30 ayın en yüksek seviyesi yüzde 54’e ulaştı. Bu durum, en popüler kripto paranın Nisan 2024 tarihinde gerçekleşmesi beklenen yarılanma öncesinde güç topladığını gösteriyor. 

Bitcoin yarılanması, blok başına madencilik ödüllerinin yarıya indirilmesi dolayısıyla artan talep sırasında arzın azalması nedeniyle fiyatta yükseliş ivmesine yol açmasıyla biliniyor. Bitcoin yarılanması her dört yılda bir gerçekleşiyor. 2024 yılında gerçekleşecek bir sonraki yarılanmada, 6,25 BTC’lik mevcut madencilik ödülü 3,125 BTC’ye düşecek. Toplam Bitcoin arzının 21 milyon olması nedeniyle BTC madencilik ödüllerinin yarıya inmesi, piyasaya yeni BTC akışını azaltarak arz-talep açığı yaratıyor. 

Bitcoin pazar hakimiyeti, Bitcoin’in toplam piyasa değerinin genel dijital varlık pazarı değerine oranını ve Bitcoin’in mevcut gücünü gösteren bir değerdir. Yüzde 50’nin üzerindeki piyasa hakimiyeti genellikle yükseliş eğilimi olarak değerlendirilir.

Bitcoin pazar hakimiyeti grafiği. Kaynak: TradingView

Bitcoin pazar hakimiyeti Ekim ayı başında yükseliş göstermeye başlayarak, yüzde 49’un altında uzun süredir bekleyişte olduğu yerden kurtulmayı başardı.  Ekim, tarihsel olarak kripto paranın yükseliş ayı olduğundan, Ekim ayı “Uptober” olarak anılır. Ekim ayı, yatırımcıları yine yanıltmayarak fiyatlarda beklenen performansı gösterdi. Ekim ayı içerisinde çift haneli oranlarda yükseliş gerçekleştiren Bitcoin, ay başında 27 bin doarın biraz altındayken ay sonunda 35 bin dolara kadar yükseldi.

Uptober has been great, but the party may not be over just yet.

November is historically #Bitcoin’s best performing month. pic.twitter.com/kaMMt7pgZz

— Miles Deutscher (@milesdeutscher) October 25, 2023

2017 yılında Bitcoin hakimiyeti yüzde 80’in üzerinde iken onu yaklaşık yüzde 10-17 ile Ether takip etmişti. Yıllar geçtikçe Bitcoin, kripto para birimlerinin sayısındaki artış ve 2021 yılındaki son boğa koşusu sırasında birkaç yeni tokenın büyümesi nedeniyle pazar hakimiyetinde keskin bir düşüş görmüştü.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin hakimiyeti son iki buçuk yılın zirvesinde
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!