‘Bitcoin fiyat döngüsü 45 bin dolara işaret ediyor’

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin fiyat modeli yaratıcısı CryptoCon 25 Ekim’de paylaştığı X gönderisinde, piyasadaki direnç noktalarını hesaplayan Fibonacci modeline dikkat çekti. 

“Bitcoin Kasım’da 45 bin dolar olabilir!”

Bitcoin’in bu hafta son 17 ayın en yüksek seviyesine ulaşması, birçok kripto meraklısının BTC fiyatında düşüş beklemesine neden oldu. Bununla birlikte CryptoCon, Bitcoin fiyatının yukarı yönlü hareket potansiyelinin devam ettiğini söyledi.

CryptoCon, BTC fiyatının mevcut davranışını önceki döngülerle karşılaştırarak, BTC/USD paritesinin Fibonacci modelinin beş hedefinden en yükseğine doğru bir orta döngü zirvesine ulaşması için hâlâ bir fırsat olabileceğini belirtti.

Modele göre, dördüncü hedef bu haftanın zirvesi olan 36.368 doların yaklaşık olarak  yüzde 3,3 üzerinde yer alırken, geriye kalan üç hedef dördü halihazırda görülmüş durumda. Bunların arasında “evreler” olarak adlandırılan aşamalar yer alıyor ve Kasım ayı bir sonraki aşamanın tamamlanması için son tarih.

Döngünün orta tepesine geçiş genellikle ikinci aşamanın bitiminden yaklaşık iki ay sonra gerçekleşir. Dördüncü aşamadaki ilk ayımız sona ermek üzere olduğundan, orta-tepe Kasım ayında tamamlanabilir.

Önümüzdeki aya kadar Bitcoin 45 bin seviyesinin üzerine çıkabilir.

Bitcoin Döngü Ortası Fibonacci Aşamaları grafiği. Kaynak: CryptoCon/X

BTC fiyatı hakkındaki değerlendirmelerine devam eden CryptoCon, 45.000 dolar hedefine ulaşılabilmesi için Bitcoin boğaları tarafından temizlenmesi gereken iki önemli direnç seviyesine işaret ediyor.

Bunların her ikisi de yaklaşık 36.400 dolarda sıralanıyor.

Fibonacci direnç seviyeleri ile BTC/USD grafiği. Kaynak: CryptoCon/X

BTC’nin fiyat döngüsü davranışı “tamamen farklı”

Bu arada, kendi döngü karşılaştırmasını güncelleyen başka bir trader ve analist olan Rekt Capital, 2023’te Bitcoin için “tamamen farklı” bir hareket olacağını açıkladı.

Rekt Capital, dört yıllık formasyonunun bu noktasında, BTC/USD paritesinin direnç değil destek test ediyor olması gerektiğini savunuyor ve mevcut durumu Mart 2020’dekiyle karşılaştırıyor.

O dönemde parite, COVID-19 salgınının başlamasıyla ortaya çıkan piyasa çöküşünün bir parçası olarak 3.000 doların biraz üzerinde kalmayı başararak en düşük seviyeye inmişti.

Bitcoin, döngünün bu noktasında 2019’da yaptığından tamamen farklı hareket ediyor.

Bitcoin fiyat döngüsü karşılaştırması. Kaynak: Rekt Capital/X

Rekt Capital, yakın tarihli çeşitli X gönderilerinde, BTC fiyatında yaşanacak herhangi bir geri çekilmenin önemli bir satın alma fırsatını temsil edeceğini düşünüyor.

#BTC

Any deeper retrace that occurs over the next 175 days before the Halving will represent an outsized opportunity for the next few years$BTC #Crypto #Bitcoin pic.twitter.com/KH7bsC7edq

— Rekt Capital (@rektcapital) October 25, 2023

Bu makale yatırım tavsiyesi veya önerisi içermemektedir. Her yatırım ve alım satım hareketi risk içerir ve okuyucular karar verirken kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
‘Bitcoin fiyat döngüsü 45 bin dolara işaret ediyor’
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!