Stablecoin piyasası ABD’nin denetiminden kaçıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blokzincir araştırma şirketi Chainalysis’in yakın zamanda yayımladığı raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri hükümeti stablecoin piyasası üzerindeki kontrolünü kaybediyor olabilir.

Chainalysis’in 23 Ekim’de yayımladığı son raporunda, ABD’deki stablecoin faaliyetlerinin lisanssız kuruluşlar aracılığıyla giderek arttığı belirtiliyor.

Chainalysis’in bulgularına göre, en büyük 50 kripto para şirketine akan stablecoin girişi ABD lisanslıyken, 2023 baharından beri bu para akışı ABD dışına çıkmış vaziyette. 

Raporda, ilk 50 sırada yer alan kripto para şirketine geçtiğimiz Haziran ayından beri gerçekleşen stablecoin girişlerinin yaklaşık yüzde 55’inin ABD dışındaki lisanslı borsalara gittiği belirtiliyor.

Temmuz 2022 ve Haziran 2023 arasında ABD lisanslı ve ABD lisanslı olmayan borsalara stabilcoin girişlerinin payı. Kaynak: Chainalysis

Chainanalysis, ABD hükümetinin stablecoin piyasasını denetleme yeteneğini giderek kaybettiğini öne sürüyor. Raporda şu ifadelere yer veriliyor:

ABD’li kuruluşlar başlangıçta stablecoin piyasasının meşrulaştırılmasına yardımcı olsa da daha fazla kripto kullanıcısı, merkezi yurt dışında bulunan trade platformları ve ihraççılarla stablecoin ile ilgili faaliyetler yürütüyor.

Ayrıca Chainanalysis, Kongre’nin Stablecoin Ödemeleri Açıklık ve Sorumlu Finansal İnovasyon yasa tasarılarını değerlendirdiği için ABD milletvekillerinin henüz stablecoin düzenlemelerini meclisten geçirmediğini belirtti.

Kuzey Amerika, ABD’deki lisanslı stablecoin faaliyetlerindeki düşüşe rağmen Temmuz 2022 ila Haziran 2023 arasındaki dönemde tahminen 1,2 trilyon dolarlık işlem hacmiyle kripto para piyasasının halen en büyük bölgesi. Chainalysis’e göre, bölge Kuzey Amerika bu dönemde küresel işlem hacminin yüzde 24,4’ünü oluşturarak tahmini 1 trilyon dolarlık işlem hacmi oluşturan Orta, Kuzey ve Batı Avrupa bölgelerini geride bıraktı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Stablecoin piyasası ABD’nin denetiminden kaçıyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!