MicroStrategy, Bitcoin’den yeniden kâr etti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Lider kriptonun yeniden 30.000 doların üzerine çıkmasıyla, MicroStrategy’nin BTC varlıkları uzun bir süre sonra kârlı hale geldi.

MicroStrategy, 132 milyon dolar kâr elde etti

MicroStrategy, 23 Ekim itibarıyla yaklaşık 4,847 milyar dolar değerinde 158.245 Bitcoin’i elinde tutuyordu. Bu, Bitcoin başına 29.870 dolarlık bir fiyata denk geliyordu. Şu anda MicroStrategy’nin BTC varlıkları, token başına 130 dolar artış göstermiş durumda. 

MicroStrategy’nin 23 Ekim itibariyle BTC varlıkları. Kaynak: BlockchainCenter.Net

İlk kez 2020 yılında Bitcoin satın alan MicroStrategy, kripto para piyasalarının krizden çıkmaya başladığı 2023 yılında alınlarını artırdı.

Şirket, Eylül 2023’te sermaye toplayarak 5.444 Bitcoin daha satın aldı. MicroStrategy bu hamlesiyle, 2023 yılı içinde rezevlerini 12.333 BTC ile genişletti.

MicroStrategy’nin kurucusu Michael Saylor, geçtiğmizi günlerde şirketinin Bitcoin benimsemeye başladığı Ağustos 2020’den bu yana varlığın geleneksel finans ürünlerine kıyasla üstün olduğunu gösteren verileri paylaştı.

Bitcoin’in geleneksel varlıklara karşı gösterdiği üstün performans. Kaynak: Michael Saylor/X

Bitcoin fiyatı, 2024 yılında daha da yükselecek mi?

Bitcoin, 30.000 doları geçtiği Mayıs 2022’den bu yana net bir yükseliş momentumu oluşturmayı başaramadı. Aynı senaryonun önümüzdeki haftalarda da tekrarlanma ihtimali söz konusu. Bu da, MicroStrategy’nin Bitcoin’den yeniden zarar edebileceği anlamına geliyor.

BTC/USD günlük fiyat grafiği. Kaynak: TradingView

Ocak 2023’ten beri aşırı alım seviyelerinde olan Bitcoin’in günlük göreceli güç endeksinden (RSI) daha fazla aşağı yönlü ipucu geliyor. Teknik analizin bir kuralı gereği BTC, aşırı alımlı bir RSI, Bitcoin değerinin düşmesine ya da yatay bir konsolidasyon yaşanmasına zemin hazırlayabilir. 

Bitcoin fiyatının, kasım ayında 50 günlük üstel hareketli ortalamasına doğru ilerleyerek mevcut seviyelerden yaklaşık %10’luk düşüşe geçeceği bir düzeltme senaryosu da görülebilir.

Bunun aksine 30.000 doların yeni bir destek seviyesi olması, Mayıs 2022’den beri görülmeyen 32.000 dolarlık direnç seviyesinin kapılarını açabilir.

CryptoQuant’a göre, ABD’de bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanması büyük bir katalizör görevi görebilir. Böyle bir durumda, Bitcoin pazarının net kapitalizasyonunun 155 milyar dolar artabileceği vurgulanıyor. 

CryptoQuant ayrıca, BTC fiyatının 2024 yılında 50.000 – 73.000 dolara ulaşacağını düşünüyor. Bu, MicroStrategy’nin oldukça mutlu olmasını sağlayacak bir gelişme olarak görülüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
MicroStrategy, Bitcoin’den yeniden kâr etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!