Bitfinex Securities, tokenize tahvili duyurdu

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerçek dünya tokenize menkul kıymetlerini listelemeye odaklanan bir platform Bitfinex Securities, Kasım ayında listelenecek ilk tokenize tahvilini duyurdu. ALT2611 adı verilen yeni tokenize tahvil, Tether cinsinden 36 aylık, yüzde 10 kuponlu bir tahvil ve mikrofinans alanında küresel bir lider Mikro Kapital tarafından ihraç edildi.

Bitfinex Securities, ALT2611 tokenize tahvilinin İtalya, Romanya, Moldova’nın yanı sıra Orta Doğu ve Asya’daki gelişmekte olan ülkelerde mikrofinans kuruluşları, leasing şirketleri ve bankaların borç ve öz kaynaklarıyla ilişkili riskleri satın alacağını söyledi.

Bitfinex baş teknoloji sorumlusu Paolo Ardoino, menkul kıymetler platformundaki ilk tokenize tahvili, “derin likit piyasalar ve hisse senedi/fon piyasaları aracılığıyla” sermaye artırımı için yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirdi.

Exciting!
This is the first bond listed on Bitfinex Securities. A new era for capital raises through deep liquid markets and stock/fond markets has begun.

Furthermore $USDt will become the underlying denomination asset of this new financial ecosystem.

And yes. It leverages… https://t.co/ekXj3gY7Xj

— Paolo Ardoino (@paoloardoino) October 25, 2023

Bitfinex Menkul Kıymetler platformu, tokenize edilmiş menkul kıymetlerini halka açık bir borsada listelemek isteyen ihraççılar için sermaye artırımına yardımcı olmayı amaçlıyor. Platform, başta blokzincir tabanlı tahviller ve hisse senetleri olmak üzere birçok finansal enstrümanın yanı sıra yatırım fonlarına da erişim sunuyor.

İşletmeler, tokenize edilmiş menkul kıymetlerini doğrudan borsada listelemek veya menkul kıymetlerin sermaye artırma platformu aracılığıyla alım satımını kolaylaştırmak için Bitfinex Securities’i kullanabilir. Şirketler ayrıca, borç ve hisse senetleri gibi mallarını tokenize ederek, ürünlerinin borsalarda ve cüzdanlar arasında kripto paralarla aynı veya benzer teknolojiyi kullanarak işlem görmesine izin verebilir.

Menkul kıymetler, hem kamu hem de özel piyasalarda alınıp satılabilen ve başka para birimlerine dönüştürülebilen finansal araçlar. Üç menkul kıymet kategorisi söz konusu: düzenli geri ödenmesi gereken krediler gibi borçlar, borç ve öz sermaye unsurlarının bir karışımı hibritler ve sahiplerine mülkiyet hakkı veren öz sermaye.

Bitfinex, tokenize tahvilin minimum 125.000 USDT yatırım tutarı ile 100 USDT fiyatından işlem görmeye başlayacağını açıkladı. Menkul kıymet dağıtımı, ihraç gününden itibaren üç yıllık bir vade süresi ile sermaye artırımının tamamlanmasından sonraki bir hafta içinde başlayacak. Menkul kıymet tahvili Büyük Dükalık yasalarına tabi olacak ve bu yasalara göre yorumlanacak.

Resmi duyuruya göre Mikro Kapital, 10 milyon USDT toplamak için ALT2611’in 100.000 menkul kıymetleştirilmiş token’ını ihraç edecek. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitfinex Securities, tokenize tahvili duyurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!