Bitcoin’e ETF Onayı ile 14,4 Milyar Dolar Girecek: İlk Yıldan Yüzde 74’lük Artış Beklentisi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ünlü milyarder Mike Novogratz’ın kripto para odaklı yatırım şirketi Galaxy Digital, spot Bitcoin (BTC) ETF onayının olası etkilerini raporladı.

Galaxy Digital araştırma görevlisi Charles Yu 24 Ekim tarihli bir blog yazısında, spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının ABD’de onaylanması durumunda yaşanabileceklere ışık tuttu.

Deneyimli araştırmacı, spot Bitcoin ETF onayının ardından gelen ilk yılda para girişlerinin 14 milyar dolara, ikinci yılda 27 milyar dolara, üçüncü yılda ise 39 milyar dolara çıkmasının beklendiğini belirtti. Bu varlıkların büyük çoğunlukla kurumsal firmaların sektöre girişinden kaynaklanacağını hatırlattı.

Bitcoin fiyatı %74 artacak

Charles Yu, altın ETF’lerini baz alarak Bitcoin ETF ürünlerinde yaşanacak fon girişlerinin fiyat üzerindeki potansiyel etkilerini de değerlendirdi. ETF onayının ardından ilk ayda Bitcoin fiyatının %6,2 artacağını ve bu artıştan sonraki 6 aylık dilimde yavaşça değer kaybederek %3,7’lik bir yükseliş oranına gerileyeceğini öne sürdü.

Öte yandan ETF onayından sonraki 2 yıllık süreçte Bitcoin fiyatının %74 değer kazanacağını ve mevcut fiyattan düşünüldüğünde 59.200 dolara ulaşabileceğini yazdı.

Charles Yu, spot Bitcoin ETF’lerindeki onayın gecikmesinin veya reddedilmesinin fiyat tahminini etkileyeceğini vurguladı. Ek olarak, ETF onayının “ikincil” etkileri olabileceğini ve bunları şu an sunduğu hesaplamaya dahil etmediğini altını çizdi:

Yakın vadede, diğer küresel/uluslararası piyasaların da ABD’yi takip ederek benzer Bitcoin ETF tekliflerini onaylamasını ve daha geniş bir yatırımcı kitlesine sunmasını bekliyoruz. ETF onayının ikincil etkileri de olacaktır ama bu etkileri hesabıma dahil etmedim.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin’e ETF Onayı ile 14,4 Milyar Dolar Girecek: İlk Yıldan Yüzde 74’lük Artış Beklentisi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!