Piyasa yükselirken borsalardan neden para çıkıyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bugün, önde gelen kripto borsalarında Bitcoin fiyatı net bir çıkış kaydederek bir yıldır ilk kez 35 bin dolar seviyesine ulaşmış durumda. Varlıkların kripto borsalarından uzaklaşması, trader’ların kripto piyasası için fiyatların artmasını bekleyerek varlıklarını güvenli bir şekilde depolamaya taşıdıklarını gösterdiğinden, yükseliş işareti olarak kabul ediliyor.

Kripto analiz firması CoinGlass’tan elde edilen verilere göre Binance, son 24 saat içinde 500 milyon doların üzerinde çıkışla en büyük para çıkışını kaydeden borsa. Binance’i 49,4 milyon dolarlık çıkışla crypto.com ve 31 milyon dolarla OKX izliyor. Diğer borsaların çoğu da 20 milyon doların altında çıkış kaydetmiş durumda.

Kripto platformlarında son zamanlarda yaşanan çıkışlar, Kasım 2022’deki FTX çöküşünden sonra “bankaya hücum” korkularına yol açıyor. Bununla birlikte son para çıkışları, ayı piyasasındaki korku kaynaklı para çekme işlemlerinden öte trader duyarlılığıyla uyumlu. Glassnode verileri, son birkaç gündür borsalarda yaşanan Bitcoin çıkışlarının BTC’nin fiyat artışına paralel olarak yükseldiğini doğruluyor.

Bitcoin exchange outflows. Source: Glassnode

Fiyat artışı aynı zamanda yaklaşık 400 milyon dolar değerinde short pozisyonun tasfiyesine yol açtı. Son 24 saat içinde 94.755 trader türev pozisyonlarının likit olduğunu gördü. 9,98 milyon dolar değerindeki tek seferlik en büyük tasfiye Binance borsasında gerçekleşti.

Zincir üstü veriler Bitcoin için neler söylüyor?

Zincir üstü analistleri ayrıca, Bitcoin’in piyasa ile gerçek değeri oranına (MVRV) dikkat çekti. Söz konusu oran, bir kripto paranın piyasa değerinin gerçekleşen değerine bölünmesiyle hesaplanıyor. Gerçekleşen fiyat, her bir coin ya da token’ın zincir üstündeki en son fiyatıyla belirleniyor. MVRV oranı şu anda 1,47 seviyesinde. En son bir boğa koşusu yaşandığında ise MVRV oranı 1,5 idi.

#Bitcoin hit $35K. Wallets in profits hit 79.72%.

The Bull Market starts when the MV Ratio stays above 1.5.

We’re now at 1.47. I’m positive about #bitcoin hitting $40K in the next few days, which will send the MV ratio to 1.6. pic.twitter.com/uCgdNLGRnq

— hitesh.eth (@hmalviya9) October 24, 2023

Toplam kripto piyasası değeri son 24 saatte yüzde 7,3’ün üzerinde bir artışla Nisan ayından bu yana en yüksek değerine ulaştı. Kripto piyasası değeri 1,25 trilyon dolara yükseldi. Artışın arkasındaki lokomotifin, spot Bitcoin borsa yatırım fonunun piyasaya sürülmesiyle ilgili artan spekülasyonlar olduğu düşünülüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Piyasa yükselirken borsalardan neden para çıkıyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!