Merakla beklenen spot Bitcoin ETF onay sürecinde neler oluyor?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin’in spot borsa yatırım fonlarında (ETF) işlem görme ihtimali, son günlerde piyasanın gündeminden düşmüyor. ABD’li düzenleyici kurum Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) konu hakkındaki onayını dört gözle bekleniyor. Ancak süregelen olumlu havaya rağmen piyasanın önünde Demokles’in kılıcı gibi duran SEC’in tavrı sektör paydaşları tarafından tartışılıyor. 

Cointelegraph Türkiye’ye özel konuşan Türkiye kripto ekosisteminin önde gelen isimlerinden Cemil Şinasi Türün’e daha fazla regülasyon ve denetimini Bitcoin ETF’lerinin onaylanma olasılığını artırıp artırmayacağını soruyoruz.

“Daha fazla denetim konulması ile Bitcoin ETF’leri arasında ters ilişki var: Yani SEC zaten kriptoların yaygınlaşmasını ve kanuni hale gelmesini mümkün olduğunca geciktirmeye çalışıyor. Bugüne kadar o şekilde davrandı. Dolayısıyla Bitcoin ETF’lerini de mümkün olduğunca geciktirmeye çalışacaktır” ifadelerini kullanıyor. 

“Başvuran şirketler 18 trilyon dolarlık portföy yönetiyor”

Peki ABD’li düzenleyici kurum, Bitcoin ETF’lerinin onayını daha ne kadar geciktirebilir? İşin arka planını Blokzincir Kripto Paralar Bitcoin yazarı Vedat Güven, Cointelegraph Türkiye okurları için anlatıyor:

Şu anda ABD’de Bitcoin ETF onayı bekleyen halihazırda 11 şirket var. Bu şirketlerin yönettikleri portföylerin toplamı ise 18 trilyon dolar. Bunlardan birine izin verildiği takdirde gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

“Geleneksel yatırımcılar kriptoya ETF yoluyla girecek”

Bitcoin spot ETF’lerinin olası onayının piyasaya olumlu yansıyacağını tekrar eden Güven, kriptoya girmeye çekinen geleneksel piyasa yatırımcıları için bir köprü görevi göreceğini düşünüyor. 

“Cüzdan açmaktansa ETF yoluyla BTC alınabilecek”

Bitcoin ETF’lerinin onaylanma sürecine dair Türün, “Şu anda kolayca kullandıkları borsa değiş-tokuş araçlarından biri haline geldiğinde büyük miktarlarda Bitcoin yatırımı yapabilecekler. Ayrıca bu ETF’ler kripto paraların ABD devleti tarafından onaylanan bir yatırım aracı olarak algılanmasını sağlayacak. Geleneksel borsa yatırımcıları bu sayede kripto borsalarında hesap açmak veya cüzdan yönetmek yerine basitçe bir ETF alarak yatırım yapabilirler” diye konuşuyor. 

“SEC ve ABD yönetiminin bir kanadı kriptolara düşman tavır içinde” diye konuşan Türün, “Onların amacı mümkün olduğunca kabulu geciktirmek. Oysa ARK Invest, BlackRock gibi bir çok fon artık Bitcoin ETF’lerinin serbest kalmasından yana. Bu kurumların içeride başvuruları var” diyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Merakla beklenen spot Bitcoin ETF onay sürecinde neler oluyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!