Bitcoin Yükselişi Kriptoya Para Girişini Tetikledi: Hacim Artışı Boğa Sinyali Mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) 31 bin dolar seviyelerine tekrardan yaklaşırken spot kripto para hacimleri de yükseldi.

Bitcoin geçtiğimiz hafta yaşadığı büyük yükselişle 31 bin dolar seviyelerine tekrardan göz kırparken kripto para borsalarındaki 7 günlük ortalama spot işlem hacimleri 15 milyar doların üzerine çıktı.

The Block verilerine göre kripto para borsalarındaki 7 günlük ortalama spot işlem işlem hacimleri 26 Eylül tarihindeki 9,38 milyar dolardan %50’den fazla artarak 20 Ekim’de 15 milyar doların üzerinde seyretti.

Kripto paraların hacmi genel olarak yine de dip seviyelerde bulunuyor. Kripto para borsalarının geçtiğimiz ay yalnızca 311 milyar dolarlık hacim gerçekleştirmesi 2020’den bu yana en düşük seviyelerde olduğumuzu gösteriyor.

Ne anlama geliyor?

İşlem hacimlerinde yaşanan artışın geçtiğimiz hafta dünyanın en büyük yatırım şirketi BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’inin (iShares) onaylandığına dair sahte haberin etkisinin fazla olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan söz konusu spot işlem hacimlerinde yaşanan artış, yatırımcıların makroekonomik krizden ve güncel savaş olaylarından korunmak amacıyla kaçarak Bitcoin’e yöneldiğine ve Bitcoin’in tekrardan popülarite kazandığına işaret ediyor. Bu durum da spot Bitcoin ETF onayı ihtimalinin yükselmesi ile açıklanıyor.

Bitcoin fiyatının sert bir yükseliş yaşaması, spot işlem hacimlerinin artması ve dominansın 30 ayın zirvesine ulaşmasının bir boğa sinyali olduğu düşünülüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin Yükselişi Kriptoya Para Girişini Tetikledi: Hacim Artışı Boğa Sinyali Mi?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!