Bitcoin 31 Bin Dolara Göz Kırpıyor: Dominans 30 Ayın Zirvesine Ulaştı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC) fiyatı son 7 gün içerisinde yaşadığı %10’luk yükseliş performansıyla dominansı 30 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Bitcoin geçtiğimiz hafta 27.100 dolar seviyelerinden 29.980 dolar seviyelerine kadar %10‘luk artış yaşadı. Haftalık kapanışın ardından Bitcoin fiyatı TSİ sabah saatlerinde neredeyse 31 bin dolara ulaştı. Birçok altcoin bu süreçte Bitcoin kadar performans sergileyemezken bu da doğal olarak Bitcoin dominansının büyük bir yükseliş yaşamasına yol açtı.

Bitcoin’in kripto para piyasası üzerindeki hakimiyetini ifade eden Bitcoin dominansı, fiyatta yaşanan büyük yükseliş ve altcoinlerin bu duruma yeteri kadar tepki göstermemesiyle birlikte son olarak 19 Nisan 2021 tarihinde gördüğü %52,72’lik seviyeye ulaştı.

Geçtiğimiz yılın sonlarında %35 seviyelerinde olan Bitcoin hakimiyeti, yıl içerisinde büyük bir yükseliş performansı sergiledi. Hakimiyetteki söz konusu ilerleme Bitcoin’in yıl içerisinde yaşadığı %81’lik artış ile orantılı bir şekilde gerçekleşti.

İsrail-Hamas savaşı ve makroekonomik birçok etken varken Bitcoin’in bu denli iyi performans göstermesi “güvenli liman” ifadelerini akıllara getirdi.

Boğa belirtisi mi?

Bitcoin dominansı, bir önceki boğa piyasası başlamadan önce büyük bir yükseliş göstermişti. Genel kanıya göre Bitcoin, ralliyi ilk olarak başlatmaktadır ve belirli bir doygunluğa ulaşmasının ardından para altcoinlere akarak boğanın fitili ateşlenmektedir.

Bitcoin’de yaşanan yükselişin sürmesinin ve dominansın da giderek artış göstermesinin bir boğa sinyali olabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, son 24 saatte %2,1 yükselişle yazım esnasında 30.771 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin 31 Bin Dolara Göz Kırpıyor: Dominans 30 Ayın Zirvesine Ulaştı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!