FTX Yatırımcıları Yine Paralarını Kaybedebilir: Sahte Maillere Dikkat!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dolandırıcılar bu kez iflas eden kripto para borsası FTX’in alacaklılarını gözüne kestirdi.

Dolandırıcılar, iflas eden kripto para borsası FTX’in kullanıcılarını hedef aldı. FTX alacaklıları tarafından aktarılan bilgilere göre FTX Trading, West Realm Shires Services ve FTX EU tarafından gönderildiği iddia edilen ama özünde dolandırıcılık amacı taşıyan mailler sayısı son günlerde artış gösterdi.

Özellikle FTX’in iflas mahkemesinde olumlu gelişmeler yaşandığı ve geri ödeme planlarına dair haber akışının arttığı bu günlerde dolandırıcıların harekete geçmesi şaşırtmadı. Son olarak FTX cephesi, tüm alacaklıların ödemesinin 2024 yılının ikinci çeyreğinde yapılabileceğini açıklamıştı.

FTX alacaklılarına gönderilen spam e-postalarda, borsadaki fonların kurtarma sürecine dair sahte işlem formları en sık tercih edilen dolandırıcılık yöntemleri arasında yer aldı.

FTX alacaklı savunucusu Sunil, kullanıcıları bu tür dolandırıcılık e-postaları konusunda uyarırken şüpheli bağlantılara tıklamaktan kaçınmaya davet etti:

FTX alacaklıları lütfen kimlik avı dolandırıcılıklarına karşı dikkatli olun. Lütfen hiçbir bağlantıya tıklamayın. Aşağıda FTX alacaklıları tarafından alınan dolandırıcılık e-postası yer almaktadır. Alacaklılar şu anda FTX’de kalan kripto paralarını çekemiyor.

Kullanıcılara gönderilen dolandırıcılık amaçlı e-postalardan birinde dikkat çeken şu ifadeler yer aldı:

FTX Trading Ltd., West Realm Shires Services Inc. ve FTX EU Ltd. şirketlerinin değerli öncelikli müşterilerine bugün, 20 Ekim 2023’ten itibaren özel bir fırsat sunmaktan heyecan duyuyoruz. Öncelikli bir müşteri olarak, artık FTX platformundaki varlıklarınız için para çekme sürecinden geçebilir ve bunları doğrudan cüzdanınıza yatırarak herhangi bir bekleme süresini ve mahkeme sonuçlarını ortadan kaldırabilirsiniz.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
FTX Yatırımcıları Yine Paralarını Kaybedebilir: Sahte Maillere Dikkat!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!