Yatırımcılar Heyecanlı: Google’da “Spot Bitcoin ETF” Aramaları Tavan Yaptı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google Trends verileri, Bitcoin (BTC) yatırımcılarının spot borsa yatırım fonu (ETF) haberlerine ne kadar heyecanlandırdığını gösteriyor.

Google Trends verileri, yatırımcıların ETF’lere yönelik ne kadar heyecanlı olduğunu ortaya koyarak “spot Bitcoin ETF” aramalarının 100’lük tavan değere ulaştığını gösterdi. Söz konusu ifade 2 yıl önce ProShares’in vadeli Bitcoin ETF’ini piyasaya sürmesinden bu yana en fazla 39’a yükselmişti. Ancak o dönemde “Bitcoin ETF”in arama değeri 100’e ulaşmıştı.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlakcRock’ın spot Bitcoin ETF onayı aldığına dair sahte haber ile yaşanan büyük yükselişin bu verilerde büyük bir değişikliğe yol açtığı tahmin ediliyor. Söz konusu olayda Bitcoin fiyatı dakikalar içerisinde 2 bin dolar yükselince yatırımcılar büyük yükselişin nasıl geleceğini fark etmiş ve bunun üzerine araştırmalar yapmış olabilir.

Öte yandan BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’i olan “iShares” ifadesinin de trendlerde yukarılarda olması gelişmenin haber ile olduğunu doğrular nitelikte.

Google Trends verileri arama motoruna yazılan ifadelerin 0 ila 100 arasında bir değerde ölçeklendirme yapmaktadır. “Bitcoin ve “Solana” ifadelerinin 100 olması boğa piyasasındaki zirvelere işaret etmişti.

Birçok yatırımcı yakın zamanda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bir spot Bitcoin ETF’i onayı vereceğini düşünüyor. Mevcut durumda birçok dev şirketin spot Bitcoin ETF başvurusu bulunuyor ve bunların üçüncü onay, ret veya erteleme kararı 2024 Ocak ayının ortasına kadar SEC tarafından açıklanacak.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Yatırımcılar Heyecanlı: Google’da “Spot Bitcoin ETF” Aramaları Tavan Yaptı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!