Google Cloud’dan kritik blokzincir ortaklığı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google Cloud, Web3 alanındaki varlığını güçlendirmek amacıyla blokzincir altyapı şirketi MultiversX (eski adıyla Elrond) ile iş birliğine gitme kararı aldı. Google Cloud’un MultiversX’i platforma entegre etmesi hem Web3 projeleri hem de kullanıcılarının Google Cloud ekosistemindeki güçlü veri analizi ve yapay zeka araçlarından değerli bilgiler elde etmesine olanak tanıyacak. 

MultiversX iki şirket arasındaki ortaklığın büyük ölçekli, veri öncelikli blokzincir projelerinin yürütülmesini kısa sürede kolaylaştırma potansiyeline sahip olduğunu iddia etti. Söz konusu ortaklıkla geliştiricilerin adresler, transfer edilen tutarlar, akıllı sözleşme etkileşimleri gibi verilere ve zincir üstü analizlere kolayca erişmesine yardımcı olacağı belirtildi. 

Öte yandan Google Cloud’un MultiversX ağına dahil olması ile ekosistem yaratıcılarının platformda bulunan gelişmiş araçlardan ve hizmetlerden yararlanarak, merkeziyetsiz uygulama dApp’lerinin blockzincir dışı bileşenlerine yüksek performans sağlanmasına ve ölçeklenebilirlik getirilmesine de olanak tanıyacağını söyleyen Google Cloud Web3 EMEA Başkanı Daniel Rood sözlerine şöyle devam etti:

Web3 geliştiricilerinin daha hızlı çalışmasını ve ölçeklendirmesini sağlayacak heyecan verici fırsatlar var ve biz bu alandaki yeni yerleri keşfettikçe MultiversX’le ortaklığımız stratejimizi genişletmemize, daha ilerilere ulaşmamıza ve blokzincir dünyasında inovasyonun itici güçlerinden birini olmamızı sağlayacak.

Google Cloud ve MultiversX 

MultiversX, Web3 kullanım örneklerini geleneksel dünyaya taşımak için geçmişte popüler markalarla çok sayıda iş birliğine gitmişti. Dijital varlıklar için Avrupa’nın ilk kurumsal pazarı ICI D|SERVICES ve Audi’nin araç içi sanal gerçeklik platformu Holoride, platform olarak MultiversX’i seçmişti. 

Metaverse ölçeklenebilirliğine odaklanan blokzincir şirketi aynı zamanda merkeziyetsiz dijital varlık cüzdanı xPortal SuperApp içinde bir dizi yeni ölçeklenebilir özelliği etkinleştirdiğini duyurdu. Güncellenen özelliklerle kullanıcıların parayı hem itibari hem de kripto para olarak kolayca yönetmesi sağlanacak. xPortal kullanıcıları, 2024’ün başından itibaren eşler arası itibari para ödemelerinin yanı sıra Avrupa IBAN’ları, SEPA ve SWIFT’e de erişebilecek. 

Platform aynı zamanda yaratıcıların, xPortal’ı bir cüzdan ve dağıtım merkezi olarak kullanarak, yeni nesil sanal gerçeklik deneyimleri oluşturmak amacıyla kullanabileceği bir dizi benzersiz araç sunan xWorlds geliştirici kitinin lansmanını da duyurdu. Kit içinde son derece gerçekçi ve yapay zeka destekli 3D avatarlar da bulunuyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin yarılanması BTC’nin fiyatına nasıl etki edecek?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Google Cloud’dan kritik blokzincir ortaklığı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!