BTC 30 bin doları zorlarken piyasada yüzler gülüyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ardı ardına gelen olumlu haberler hem BTC hem de diğer büyük kripto paraları yukarı doğru ivmelendirirken, piyasada moraller oldukça yüksek.

En büyük kripto para olan Bitcoin’in fiyatı bir kez daha 30.000 dolar seviyesinin kıyısına dayanmış durumda. CoinGecko’nun verilerine göre şu anda 29.228 dolardan işlem gören BTC, son 24 saat içinde yüzde 3’ten fazla artış gösterdi.  

BTC neden yükseliyor? 

Kripto piyasasının büyük bir kısmı yakın zamanda spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF’lerin) onaylanmasını bekliyor. Spot Bitcoin ETF’lerinin yarattığı heyecan, bir süredir kan kaybeden kripto para endüstrisi için katalizör görevi üstlenebilir. Bununla birlikte, Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen hakkındaki suçlamaların düşmesi de BTC fiyatının önünün açan faktörlerden biri.

Galaxy Digital’in CEO’su Mike Novogratz, CNBC’ye verdiği son röportajda, ABD’de bir spot Bitcoin ETF’sinin muhtemelen yakın zamanda onay alacağını belirtti. 

BlackRock gibi 10 trilyon doların üzerinde varlığı yöneten finansal devlerin de yarışta olması ve ETF başvurularını öne çekmesi, kripto piyasasını beklentilerle dolu hale getirdi. Çeşitli sektör uzmanlarına göre, spot Bitcoin ETF’sinin onayının 2023’ün sonlarında ya da 2024’ün başlarında gerçekleşmesi muhtemel görünüyor.

Kripto hizmetleri sağlayıcısı Matrixport, BlackRock’ın spot Bitcoin ETF’sinin onay alması halinde Bitcoin’in fiyatının 42.000 ila 56.000 dolar arasına ulaşabileceğini öngörüyor. Aşırı yükseliş tahmini, altın ETF yatırımcılarından ve ABD kayıtlı yatırımcı danışman topluluğundan gelen potansiyel yatırım girişlerine dayanıyor.

CryptoQuant, Grayscale ve Ripple için “olumlu mahkeme kararlarının bir sonucu olarak” Mart 2024 son tarihine kadar bir spot Bitcoin ETF’inin onaylanma olasılığının arttığını söyledi. İlk onayda BTC piyasa değerine eklenebilecek miktara bir rakam koydu. 

Bu ETF’ler onaylandıktan sonra Bitcoin piyasasına 155 milyar dolar akmasını bekleyebiliriz.

Bu iyimser senaryoda mevcut piyasa değerinin yaklaşık yüzde 27 artış gösterirken, BTC fiyatı da yaklaşık 36.000 dolara işaret ediyor.

Ripple’da kutlama var: XRP çıkışta!

Dün geç saatlerde gelen haberlere göre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ripple yöneticileri Brad Garlinghouse ve Chris Larsen hakkındaki suçlamaları resmen düşürdü.
Ripple’ın büyük zaferi XRP fiyatında yüzde 8’in üzerinde bir artış sağladı. Yine de sevincin ortasında bile dikkatli olmakta fayda var. Bazı hukuk uzmanları SEC’in stratejisinin temyizi hızlandırmak olabileceğini düşünüyor. 

SEC’in kararının kamuoyuna açıklanmasından kısa bir süre sonra, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse X’te (Twitter) rahatladığını ifade ederek, hem kendisinin hem de Chris Larsen’in “SEC tarafından bizi kişisel olarak mahvetmek için acımasız bir girişimle hedef alındığını” vurguladı. 

Solana’dan (SOL) bir gecede yüzde 12 artış!

Solana, SEC’in Ripple Labs yöneticilerine karşı açtığı davayı reddetmesinin yarattığı yükselişe geçti.

Solana (SOL) bir gecede yaklaşık yüzde 12 artış göstererek 26,40 dolardan el değiştiriyor. Solana, bir süredir yaşadığı kayıpları telafi ederek son bir haftadaki kazancını genişletmiş durumda. Geçtiğimiz yedi günde yüzde 23’ü fazla artış gösteren SOL fiyatındaki ana tetikleyici unsur Ripple Labs yöneticileri Chris Larsen ve Brad Garlinghouse’a açılan davanın reddedilmesi.

İlginizi çekebilir: Bitcoin odaklı yapay zekâ modeli, BTC benimsenmesini teşvik edecek

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hastaland_m
Hastalandım
0
fikrim_geldi
Fikrim Geldi
BTC 30 bin doları zorlarken piyasada yüzler gülüyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!