Binance’in euro sıkıntısı çözüme ulaştı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto borsası Binance yeni itibari para ortakları buldu ve ardından euro işlemlerini yeniden başlattı.

19 Ekim tarihli açıklamasında kripto borsası Binance, Eylül ayında önceki itibari para ortağı PaySafe’i kaybettikten bir ay sonra, euro yatırma ve çekme işlemleri için yeni ortaklarla anlaşma imzaladığını duyurdu.

Bu hamle, şirketin Eylül ayında Avrupa Birliği’nde düzenleme ve bankacılık sorunları nedeniyle PaySafe’in desteğini kaybetmesinin ardından yeni bankacılık ortakları aramak zorunda kalmasının hemen ardından geldi. 

Binance, kullanıcıların “bir dizi yeni düzenlemeye tabi ve yetkili itibari para ortağı” tarafından sağlanan yeni hizmetlere geçiş yapmaya başladığını söyledi ancak hangi firmalarla anlaşma imzalandığını belirtmedi.

More EUR fiat channels have arrived on #Binance

We’re proud to announce that we’ve entered into agreements with multiple new EUR partners to provide deposit, withdrawal, and payment services, making your experience even more seamless.

Find out more https://t.co/jKh2QxH3sN

— Binance (@binance) October 19, 2023

Duyuruda, yeni ortaklar tarafından sunulan itibari para hizmetlerinin Open Banking ve SEPA/SEPA Instant aracılığıyla gerçekleştirildiği ve euro işlemlerini içerdiği dile getirildi.

Kullanıcılar ayrıca Single Euro Payments Area (SEPA), banka kartı ve itibari para bakiyelerini kullanarak kripto alıp satabilecek ve euro spot çiftleriyle işlem yapabilecek.

Binance en son neler yaşamıştı?

Eylül ayı sonlarında Binance, Avrupalı kullanıcılara Ekim ayının sonundan önce eurolarını Tether’e dönüştürmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu ancak son duyuruda bunun artık gerekli olmadığı belirtildi. 

Bazı kullanıcılar duyurudan sonra euro yatırma işlemleri konusunda sorun yaşadıklarını bildirirken, bazı kullanıcılar ise İngiliz sterlini için itibari para ortaklıkları hakkında sorular sordu. 

Paysafe, İngiliz piyasa düzenleyicilerinin ortaklık konusunda dile getirdiği endişelerin ardından Mayıs ayında, İngiliz sterlini cinsinden işlemlere yönelik desteğini çekmişti. 

Binance, 16 Ekim tarihinde Birleşik Krallık merkezli yeni kullanıcıların borsaya erişimini askıya almıştı. Bu hamle, ülkenin gözlemci kurumu Mali Davranış Otoritesi (FCA) tarafından getirilen yeni yerel düzenlemeler nedeniyle platformdaki iletişimi sağlayan bir üçüncü taraf şirketle ortaklığın sonlanmasının ardından geldi. 

Binance halen İngiliz kullanıcıların pound yatıramadığı İngiltere borsası için itibari para ortaklıkları sağlayamadı. 

Binance, Cointelegraph olayın ayrıntılarını öğrenmek için yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı.

İlginizi çekebilir: Dijital Euro’nun öncüsü Finlandiya mı olacak?

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Binance’in euro sıkıntısı çözüme ulaştı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!