Ünlü Bitcoin Boğasına Göre Spot ETF’lerin Eli Kulağında

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galaxy Digital Holdings CEO’su Michael Novogratz, SEC’nin Bitcoin ETF’leri konusunda alacağı karar konusunda iyimser.

Ünlü yatırımcı Mike Novogratz, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin ETF’si için yapılan başvuruları bu yılın sonuna kadar onaylayacağını düşünüyor.

CNBC’ye verdiği röportajda konuşan Novogratz, başvuruların “onaylanacağını” söyledi ve “Biz bu yıl içinde, 2023’te olacağına inanıyoruz.” diye ekledi.

SEC’nin spot Bitcoin borsa yatırım fonlarını onaylayacağı düşüncesi, Grayscale Investments’ın ağustosta mahkemede aldığı galibiyetin ardından güçlendi. Bu karar doğrultusunda Grayscale’in ETF başvurusunu yeniden değerlendirmek durumunda kalan SEC, mahkeme kararını henüz temyize götürmedi.

Galaxy Digital CEO’su da spot Bitcoin ETF’lerinin neden onaylanacağıyla ilgili olarak bu açıklamayı yaptı:

“SEC mahkemede kaybetti … hakim, (SEC’ye) ‘Vadeli işlemler için bir ETF’niz var ama spot için bir ETF olamaz diyorsunuz. Bu aklen hiçbir anlam ifade etmiyor.’ dedi.”

Novogratz’e göre mahkemenin SEC karşısındaki bu tutumu, SEC’yi “ters durumda bıraktı.”

Grayscale’in dışında Bitcoin için bir spot borsa yatırım fonu (ETF) kurmak isteyen BlackRock, Fidelity gibi büyük isimler de var. ABD’deki bazı kanun yapıcılar, kurulacak Bitcoin ETF’leri sayesinde yatırımcıların daha güvenli bir ortamda işlem yapabileceğini düşünüyor.

“Amerikan halkının da bunu istediğini” söyleyen Novogratz, “Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock açık açık ‘Biz bu işi halledeceğiz’ diyor” dedi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Ünlü Bitcoin Boğasına Göre Spot ETF’lerin Eli Kulağında
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!