Hamas’ın Topladığı Kripto Para Bağışları Abartılıyor Olabilir

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Blockchain analiz firması Chainalysis tarafından yapılan araştırmaya göre terör örgütleri, kripto paraları zannedildiği kadar çok kullanmıyor olabillir.

Hamas’ın İsrail’e saldırmasının ardından kripto paraların terör finansmanı için kullanılıyor olması gündeme geldi. ABD’de Elizabeth Warren öncülüğündeki onlarca senatör, Hamas’ın kripto para kullanımıyla ilgili Wall Street Journal’da yayımlanmış bir makaleye atıfta bulunarak, Joe Biden’ı bununla mücadele etmeye çağırdı.

Blockchain analiz firması Chainalysis, bu konuyla ilgili çıkan haberlerde ve raporlarda bahsi geçen meblağların “hatalı analizlere” dayandığını ve gerçeği yansıtmadığını öne sürüyor.

Chainalysis’in paylaşımına göre “terörle bağlantılı fonların hacmini ve akışını analiz etmenin iki unsuru var: Doğrudan terör örgütlerinin elindeki fonların miktarını belirlemek ve terör finansmanıyla bağlantılı fonların transfer edilmesini sağlayan hizmet sağlayıcılarını tespit etmek.”

Chainalysis’e göre son zamanlarda gündeme gelen meblağlarda “terör finansmanıyla bağlantılı bir miktar fonun transfer edildiği hizmet sağlayıcılarının tüm fon akışı” hesaba katılıyor olabilir:

“Acemi biri buna baktığında terör finansmanı için 82 milyon dolar değerinde kripto paranın toplandığını düşünebilir. Ama bu fonların küçük bir kısmının terör faaliyetleri için kullanılması, şüpheli durumdaki hizmet sağlayıcılardan geçen fonların çoğunluğunun bununla bir bağlantısının olmaması çok daha muhtemel.”

82 milyon dolarlık tahmini meblağ üstünden ilerleyen şirket, bunun “yaklaşık 450.000 dolarlık” kısmının “terörle bağlantılı bir cüzdandan” transfer edilmiş olacağını düşünüyor ve “işlem hareketliliğinin tamamının terörle bağlantılı olduğunu varsaymak yanlış olur” diye ekliyor.

Yine de bu hizmet sağlayıcıların terör finansmanında bir rol oynadığını belirten Chainalysis ekibi, bunların yaptırım yoluyla önüne geçmenin terör finansmanıyla mücadele bakımından önemli bir adım olacağını vurguluyor.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Hamas’ın Topladığı Kripto Para Bağışları Abartılıyor Olabilir
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!