Gözler Powell’ın konuşmasına çevrilirken, Bitcoin yükselişe geçti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jerome Powell’ın ABD ekonomi politikasına ilişkin yapacağı önemli konuşmanın öncesinde Bitcoin, 19 Ekim Wall Street açılışının ardından 28.500 doların üzerindeki baskıyı sürdürdü. 

BTC/USD 1 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Lepard: Powell daha yumuşak davranabilir

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’ın verileri, Fed başkanı Powell’ın yorumları öncesinde Bitcoin fiyat hareketinin güçlendiğini ortaya koydu. 

New York Ekonomi Kulübü’nde söz alacak olan Powell, ABD tahvil getirilerinin 2007’den beri en yüksek seviyede yer aldığı karmaşık bir makroekonomik senaryoyla karşı karşıya

Piyasa katılımcılarının radarında 2008 yılındaki finansal kriz yer alırken, Powell’ın konuşmasının ne derece şahin ne derece güvercin olacağı büyük önem taşıyor. Fed’in agresif faiz artırım politikası, “şahin politika” olarak adlandırılmıştı. Şimdilerde ise Powell’ın daha yumuşak yani “güvercin politika”ya geçiş yapabileceği düşünülüyor.

Varlık yönetimi uzmanı Lawrence “Larry” Lepard, X takipçilerine yaptığı açıklamada “Tahvil rotasının devam etmesine izin vermezler” ifadelerini kullandı.

“Tahmin: Powell, ABD Tahvil piyasasında büyük bir yükselişe neden olacak güvercin bir şey söylemenin ve yapmanın eşiğinde.

Enflasyonun beklentilerin üzerinde yer aldığını gösteren çeşitli verilerin ardından, Fed’in daha önce uzun vadeli yüksek faiz planladığı düşünülüyordu.

CME Group’un FedWatch Tool’undan alınan son verilere göre, FOMC’nin bir sonraki toplantısında faiz oranlarının mevcut seviyede kalma ihtimali %88’de yer alıyordu. Buna karşlılık faiz artırım ihtimali ise %11 civarında.

Fed hedef faiz olasılıkları grafiği. Kaynak: CME Group

CNBC’nin Squawk Box programında söz alan ekonomist Mohamed El-Erian, oranların daha fazla yükselmemesi gerektiğini ve bunun kripto paralar gibi riskli varlıklar için avantajlı bir durum olduğunu öne sürdü.

El-Erian, Powell’ın konuşmasının içeriği ile ilgili olarak şunları söyledi.

Şu anda verilmesi gereken mesaj şu: Fed’in işi bitti; İşimiz bitti. Mesajın bu olması gerekiyor. Böyle bir mesaj verir mi bilemiyorum.
Bitcoin trader’ları, likiditeyi takip ediyor

Bitcoin fiyatları da likidite bulutları arasında kilitli kalmış durumda. Bunun sonucunda da volatilite azaldı. 

#Bitcoin Currently being held in between two big walls on Binance futures.

Open Interest rising steadily as funding rates trend down.

Let’s see what we’ll get after the NY open today! pic.twitter.com/nyLMQ07XFo

— Daan Crypto Trades (@DaanCrypto) October 19, 2023

Material Indicator’den elde edilen veriler, Binance’in order book’unda görüntünün aynı kaldığını, haftaya başlarken var olan önemli destek ve direnç seviyelerinin değişmediğini doğruladı.

BTC/USD Binance order book verileri. Kaynak: Material Indicators/X

Trader’lar spot fiyattan uzakta yer alan belirli çizgilere odaklandı. Bunlar arasında 28.000 dolar ile 29.000 dolar hedeflerini vurgulayan Crypto Tony de yer aldı.

$BTC / $USD – Update

These are the key levels for you to keep an eye on legends. So $29,000 flip into support to long, or short if we lose the lows at $28,000 pic.twitter.com/P5i3aA8FvE

— Crypto Tony (@CryptoTony__) October 19, 2023

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Gözler Powell’ın konuşmasına çevrilirken, Bitcoin yükselişe geçti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!