Bitcoin verileri boğa piyasasına işaret ediyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yapılan analizde Bitcoin’in kilit destek noktasına tutunarak boğa piyasasına bir adım daha yaklaşıldığı belirtildi.

Cubic Analytics’in kıdemli analisti Caleb Franzen, 17 Ekim’de paylaştığı X (eski adıyla Twitter) gönderisinde, Bitcoin fiyatını belirleyen iki hareketli ortalamaya dikkat çekti.

Bitcoin fiyatının desteğe tutunması olumlu bir işaret

Cointelegraph Markets Pro ve TradingView’dan elde edilen veriler, Bitcoin fiyatının 200 haftalık basit hareketli ortalama (SMA) ile 200 haftalık üstel hareketli ortalama (EMA) arasında sıkıştığını ortaya koydu.

BTC/USD haftalık grafik, 200 haftalık SMA ve EMA ile birlikte. Kaynak: TradingVie

18 Ekim itibarıyla 28.277 dolar ve 25.744 dolar seviyesinde bulunan iki trend çizgisi, Ağustos ortasından bu yana destek ve direnç oluşturdu.

Franzen, bunun haftalık zaman dilimlerinde dikkate alınması gereken önemli bir olay olduğunu ve BTC/USD grafiğinin cesaret veren hareketlerinden biri olduğunu vurguladı ve sözlerine devam etti:

“BTC konusunda sabırlı kalmamın nedenlerinden biri, fiyatın 200 haftalık hareketli ortalama bandını destek olarak kullanmaya başlamasıdır. Boğaların 200 haftalık EMA’yı destek olarak belirlemeleri çok olumlu bir işaret.” 

Franzen ayrıca, yeni yatırımcıların sahip olduğu kripto paraların en son hareket ettiği zaman geçerli piyasa fiyatı olan kısa vadeli hamiline geçerli fiyattan (STHRP) da bahsetti. 

Şu anda 26.900 dolar seviyesinde olan bu değere, destek olarak hareket etmesi nedeniyle 2023 yılında büyük ilgi gösterildi.

Blokzincir analiz firması ChainExposed, fiyatın STHRP üzerine çıktığını, bu seviyenin tarihsel olarak dinamik destek olduğunu ve yükseliş trendinin önemli işaretlerinden biri olduğunu söyledi:

“Bu durum, yükseliş olasılığını artırıyor.”

Bitcoin kısa dönemli hamiline geçerli fiyat (STHRP) grafiği. Kaynak: ChainExpose

Franzen, sinyallere rağmen boğa piyasasının gelmesinin kesin olmadığını da sözlerine eklemeyi ihmal etmedi ve şöyle devam etti:

“Tüm bu veriler bize rakamların kesinlikle yükseleceğini göstermese de buna dair olumlu dinamiklerin oluşarak fiyatın yükselme eğiliminde olacağına dair ipuçları veriyor.”
Bitcoin piyasa döngüleri yol gösterici olabilir

Elde edilen veriler, Bitcoin blokzinciri üzerinde fiyat davranışına ilişkin yakın zamanda yapılan diğer araştırmalarla örtüşüyor. 

Cointelegraph’ın önceden de haber yaptığı üzere, piyasa koşullarını kısa süreliğine belirsizleştiren ani dalgalanmalara rağmen BTC/USD bu hafta yüzde 6 civarında artış gösterdi.

Ağ temel değerlerinin tüm zamanların en yüksek seviyelerine yükselmesiyle birlikte, Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek yarılanmaya doğru gelinirken, Bitcoin fiyatının nereye gideceği konusunda merak da arttı.

Tabloyu iyimser gören popüler trader Moustache, bu hafta da Bitcoin’in 2020 ve 2023 yılı performanslarını karşılaştırmalı olarak değerlendirmeye devam etti.

X’te paylaşılan açıklayıcı grafikte, Bitcoin fiyatının 2022’nin sonunda yaşanan FTX çöküşü sonrası iki yılın en düşük seviyeye düşmesiyle Mart 2020’deki COVID-19 kaynaklı piyasa çöküşü birbirine benzetildi.

BTC/USD yıllık grafik. Kaynak: Moustache/

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Bitcoin verileri boğa piyasasına işaret ediyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

KriptoPara24.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan KriptoPara24.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

Bir Cevap Yazın

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kripto Para 24 - Kripto Para Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!